Inför att köpa en elcykel

Elcykel är ett bra alternativ som ett hälsosamt, praktiskt och miljövänligt alternativ som fordon. Den passar perfekt för dig som vill ta dig fram längre sträckor utan att behöva bli svettig och för att vinna tid. Något kontroversiellt är att elcyklar inte alltid är det bästa ekonomiska valet då en elcykel är en ett komplex fordon. Därför är det svårt att producera en riktig billig elcykel. Det är helt enkelt en svår ekvation att lösa. Så när det kommer till elcyklar varierar det rejält i pris och kvalité. För många passar en billig elcykel med lägre kvalité under tiden andra vill ha en robust pålitlig elcykel. Så det är princip använingsområdet som avgör vilket typ av elcykel som passar dig. Om du är långa resor till jobbet vill man ha en bra och säker elcykel som har hög komfort, bra batteri och bra bromsar. Om syftet är istället mer vardagliga ting som att åka till affären och hämta barnen passar det bra med en elcykel i lägre prisklass.
Regeringen vill satsa på ett mer grönare klimat och har nu infört en elcykelpremie som betyder att du får tillbaka 25% vid köpa av en elcykel upp till 10 000kr. Det gäller på alla typer av elcyklar.
https://billigelcykel.nu/ vill göra det enkelt för personer som är intresserade av att köpa en elcykel. Vi har handplockat de elcyklar vi finner prisvärdiga och sammanfattat de med en enkel överblick. Vi har även gjort de i två kategorier, ena med elcyklar i ett dyrare segment med hög kvalité och den andra med enklare modeller.
Checklista vid köp av elcykel:
Här nedan har vi gjort en checklista med bra några bra tips att tänka på när man köper en billig elcykel:
-Köp helst en elcykel med minst 360WH på batteriet. Med svag trampning bör du kunna ha en räckvidd på ca 20KM
-Se till att batteriet har en spänning på 36 volt
-Var noga med att elmotorn har 250WH
 -Ha ett extra batteri i säkerhetsskull! Ett batteri bör minst klara av 1000 laddningar
 
Om man vill lära sig mer av vad man bör tänka på vid ett köp av elcykel är det välkommen att besöka hemsidan för att få sina frågor besvarade. En snabblänk med nyttig information har ni här:https://billigelcykel.nu/elcyklar-ovrigt/
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.