Familjesemester Polen

Sommarens familjesemester bar av till Sopot i Polen. Ja har länge varit lite skeptisk till att det skulle vara en bra semesterort att åka till med familjen. Men kan säga att jag snabbt ändrade mig, dels var det väldigt billigt att boka både flyg och lägenhetshotell. Vi åkte fyra vuxna och sex barn och vi hyrde en stor lägenhet som vi alla 10 kunde få plats i. Det tog 50 minuter att flyga dit och 55 minuter att flyga hem, helt perfekt när man har småbarn. Inga problem att ta sig från flygplatsen till Sopot, vi testade bussen som kostade 49kr för oss alla 10. Hemvägen åkte vi taxi då planet gick ganska tidigt och för att vi skulle slippa stressa. Taxin kostade cirka 270-290 kr, lite dyrare att åka när man är turist men ändå smidigt.

Lägenheten vi bodde i låg cirka 500 meter från stranden och cirka 1000m från Sopot centrum, riktigt smidigt att bara kunna gå iväg när man ville äta eller bada. Lägenheten höll bra standard så hade inte vart några problem att laga både frukost,lunch och middag. Vi åt lunch ute de tre första dagarna, efter det så köpte vi sallad och baguetter som vi tog med ner till stranden. Frukost åt vi hemma i lägenheten varje dag, vi hade även Lidl bara 700 meter ifrån så det var inga problem att handla. Kvällsmaten gjorde vi två kvällar i lägenheten sen valde vi att äta ute på restaurang istället. En middag på en av de finare restaurangerna kostade 600 polska så typ 1500 svenska och då var vi tio personer som lyxade till det ganska rejält. Gick man till någon av de vanliga restaurangerna så kostade det cirka 850 att äta för tio personer. Så Polen är absolut ett bra ställe att åka till om man vill unna sig det lilla extra utan att det kostar en förmögenhet.

Vi tillbringade till mesta del vår tid nere på stranden eftersom alla barnen älskar att bada, och jag måste säga att stranden var helt ok. Blåste lite varje dag men inget som störde eftersom det var så varmt. Fanns Lifeguards längsmed nästan hela stranden som höll koll på alla badgäster. Vattnet var varmt cirka 26 grader skulle jag tro, lite smutsigt men ingen fara, det är ju som sagt Östersjön. Vi hade lite otur i slutet av veckan då det drev in massa alger så dom var tvungna att stänga av stranden efter lunch och sen var den avstängd nästa dag också. Men vi hade ändå tur att vi kunde bada 5 1/2 dag av 7. Det fanns ett vattenland som jag tror hette Aquapark men vi kollade upp priserna och för våran familj som är sex stycken varav fem betalande så skulle det kosta 970kr för en dag. Så det var inte alltför lockande att åka dit, när man hade stranden så nära.

Sopot centrum tyckte vi alla var riktigt trevligt och mysigt, gick att vandra runt och titta i affärer m.m. Fanns många restauranger att välja på, eftersom vi var 10 personer och det var mycket turister så var all tid tvungna att boka dagen innan för att få bord. Det var iaf så på de lite finare ställena, annars var det ganska lätt att få bord. Servicen vart helt ok de flesta var trevliga och glada, var väl bara en restaurang som inte var otrevliga, men dom försökte blåsa oss på nästan 600kr i service avgift. Dom påstod att dom råkat slå en nolla fel, annars var det 10% som gällde på dom flesta restaurangerna.

För oss som gillar att springa,promenera,cykla eller åka inlines så fanns det riktigt fina stråk att följa längsmed stranden. Fick till tre löppass och det var riktigt härligt att både springa på stranden och i skogen som låg längsmed stranden. Vi passade även på att springa intervaller i en park och träna lite på ett utegym som låg intill parken. Fanns även några vanliga gym vad vi såg men var aldrig inne och tränade.

Tror att jag har fått med allt, annars är det bara att fråga om ni undrar något. Kan starkt rekommendera Sopot både som familjesemester och som weekend semester med vänner.

Lägger till lite bilder.

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.