Sommarlöpning | Blogg: Kristina Sund

Sommarlöpning

Jag älskar verkligen sommar och semester när jag kan springa sent på kvällen, det fortfarande är varmt och ljust ute, och jag inte behöver oroa mig för att inte kunna somna pga sen träning och därmed vara dödstrött på jobbet dagen efteråt.
Och eftersom det är så ljust och härligt på kvällarna vill jag gärna utnyttja det maximalt. Genom att springa på ställen som är omöjliga (för mig) att springa på under hösten och vintern där det är dålig eller ingen belysning och min mörkerrädsla tar över allt logikt tänkande. Problemet är, som jag skrivit flera gånger tidigare, att mitt lokalsinne är lika med noll, läsa kartor kan jag för mitt liv inte, och därmed känns löppass ute i skogen ganska omöjliga (om det inte är uppmätta motionsslingor och några sånna har vi inte i närheten utan då måste jag åka bil först). Helst vill jag springa på små skogsvägar! Och jag letar och letar (på kartan) efter bra sådana i närområdet, men alla tycks sluta efter ett par kilometer och så måste jag vända och springa samma väg tillbaka. Jag vill om möjligt gärna springa en runda – inte en vändbana.

Idag satt jag, som vanligt, och studerade kartan i ett försökte hitta den där ideala skogsvägen innan jag sprang hemifrån. Började så klart 10 minuter innan jag skulle ge mig iväg och kände mig allmänt stressad eftersom klockan redan var över åtta. Eftersom jag inte hittade någon bestämde mig till slut för en av mina ganska vanliga rutter – den är jättemysig och går rakt ut på landet förbi hästhagar och ängar och en bit upp i en skog. Tyvärr är den bara 2 km lång, sen tar den slut och man får vända samma väg hemåt. Så för att sträckan skulle bli lite längre kringelikrokade jag runt kvarteret 1,5 km i början och 1,5 km i slutet och fick på det sättet ihop dryga 7 km. Helt ok. Men inför nästa runda SKA jag ta fram kartan i lite bättre tid – måste ju passa på och springa på mindre vägar och stigar nu när möjligheten finns!

c415a2eb-c2e9-45ae-9ca1-68aa96cdb23f

En härlig runda blev det i alla fall. Bra känsla i kroppen. Lagom temperatur ute (eller i alla fall kändes det så efter senaste tidens värmebölja) och i stort sett vindstilla.

3 kommentarer till inlägget

Monica Carlsson
1971 • Partille
#1
2 augusti 2018 - 09:22
Fin grusväg! Njutjogging!
1973 • Stockholm
#2
2 augusti 2018 - 22:15
Ser härligt ut. Jag gillar också att springa på små grusvägar.
Anna Sundqvist
1974 • Luleå
#3
15 augusti 2018 - 07:43
Min erfarenhet är att man för att få till rundor som inte blir orimligt långa ofta måste blanda in stigar också, håll ögonen öppna efter sådana som kan förbinda två vägar. Det kan bli riktiga drömrundor av det.
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.
 annons