Fjällmaratonveckan

För ett par veckor sedan var jag i ett mestadels soligt Åre med vandring, downhill och inte minst löpning! Tanken var en ganska lugn vecka med avslutande KIA Fjällmaraton som enda löpmål men successivt fylldes den med mer löpning.

Hela familjen var med och med ett flertal vandringar med en bärstol på ryggen, och tillhörande barn på 14 kg, så fick med jobba ordentligt uppe på kullarna. Efter några dagar var det dags för Copper Trail 7K som jag spontananmält mig till. Ett grymt kul lopp med en bana som gav en hel del fart i benen med långa utförslöpor. Banan följer till stor del Totthummeln runt(motsols) och passade mig riktigt bra. Tog mig in på en 22:a plats vilket jag var jäkligt nöjd med.

Helgen närmade sig och på fredagen blev det en härlig morgonrunda med ett gött gäng och Emelie Forsberg i täten. Kul att få tjöta med denna minst sagt ödmjuka löpare i världsklass.

Hur gick det då på KIA Fjällmaraton? Se filmen längst ner i inlägget så får Ni åtminstone se lite fina vyer! Halvvägs in i loppet pajade mitt ena knä men efter en skön(?) behandling av en naprapat och lite liniment så lyckades jag åtminstone ta mig in i mål….

Suunto och Salomon var på plats och erbjöd möjligheter att testa grejer. Och så är de ju alltid roliga att tjöta med!

Målgången på Copper Trail 7K

Strax innan den sista sprinten utför på Copper Trail 7K

Traillöparen i en helt annan mundering! ??

Its not about the miles its all about the smiles!!

Racekit inför KIA Fjällmaraton. Imponerande fäste under sulorna på Arcteryx Norvan VT. En skorecension kommer snart här på bloggen!

Dags för start! Se filmen nedan för fina vyer!


Inlägget Fjällmaratonveckan dök först upp på Traillöparen.

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.