Höstens kurser och zumba

För kanske tre år sedan gick jag mycket på zumba via medborgarinstitutets kurser (arbis). Det var bara kul, ingen prestation i det. Bara lagom fåniga dansmoves till musik. Svettigt, roligt och något annat att tänka på under en timme. Sedan slutade instruktören och flyttade över till det lokala gymet. Jag försökte några gånger med den nya instruktören och konstaterade att det inte var något för mig mer. Det kändes bara fånigt och jag slutade gå på zumba.

Förra veckan kom broschyrerna till höstens kurser till arbis. Jag har inte gått på någon kurs på flera år och bläddrade bara snabbt igenom broschyren. Till min glädje upptäckte jag att min favoritinstruktör kommit tillbaka och ska hålla flera kurser. Både zumba, yoga och någon form av styrketräning som beskrevs som tung och för vana motionärer. Kanske det vore nåt för mig? För går man på zumba mer? Det känns lite… 2010?  Jag provade på våren via youtube och det om någonting kändes ju fånigt. Kanske det fungerar bättre i grupp? Men att stå ensam på vardagsrumsgolvet och ”dansa” kändes bara fjantigt.

dags för zumba igen?

Jag funderar om jag ska anmäla mig till något. Kurserna kommer att starta lämpligt där efter mitt maraton. Kanske jag efter maraton vill träna just kravlöst? Bara träna något kul och fjanta mig. Jag gillar dans, jag gillar den typens musik, jag gillar instruktören. Visar det sig att jag inte gillar det, kan jag hoppa av. Det kostar knappt något, ungefär hälften vad en månad kostar på gym.

Jag ska fundera vidare på saken, jag tror inte att jag behöver anmäla mig direkt.

Inlägget Höstens kurser och zumba dök först upp på Hopihopi.

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.