Transportlöpning från jobbet

Imorgon står det nittio minuter långpass på träningsschemat, det sista långpasset innan maraton. Jag tänkte göra något jag inte gjort på evigheter, transportlöpning. Jag tänkte nämligen springa hem från jobbet. Eller hemåt i alla fall. Det är ungefär 19 kilometer därifrån jag jobbar och det är lite för långt för att klassas som ett 90 minuters långpass. Jag hoppar på bussen i något skede och åker sista vägen hem.

Planen med mitt sista långpass är att springa det i lite snabbare tempo. Jag har sprungit nästan alla mina långpass på motionsslingan och den är väldigt kuperad. Nu kommer det vara en plattare runda och jag vill få ett hum om mitt maratontempo. Jag har mina tidsmål inför Tallinn och jag vill se hur realistiska de är.

transportlöpning

Hur fungerar då transportlöpning i praktiken?

Jag har alltid bara sprungit hem/hemåt från jobbet, aldrig till. Visst finns det duschar, omklädningsrum och dylikt där, men det känns jobbigare att springa dit. Mer logistik helt enkelt. Tänk om jag drabbas av löparmage och är illamående hela dagen. Nej tack. Plus att det känns mer tidskrävande. Duscha, torka håret, sminka sig och se någorlunda reppresentabel ut på jobbet. Inte som någon som just sprang 20 kilometer och är helt rödmosig i ansiktet ??

Jag brukar packa väskan med vad jag behöver. Sportbh, pulsbandet till klockan, strumpor, busskort, pengar, telefon, nycklar. Matlåda. Lite beroende på väder vilka kläder. Oftast brukar jag bara åka bussen in till jobbet i de kläder jag tänkt springa hem i. Är det vinter och kallt blir det knepigare, för då är det kanske för kallt att bara ha en löparjacka, vantar och tights på. Då blir det byteskläder i väskan.

På jobbet har jag andra arbetskläder och efter jobbet byter jag bara strumpor och bh. Jag har en liten magväska, typ som en spibelt, men min är från biltema, och i den packar jag ner nycklar, telefon, busskort och pengar. Det övriga lämnar jag i mitt skåp i omklädningsrummet på jobbet och tar hem det nästa gång jag är på jobb. Enkelt, smidigt och på det här sättet sparar jag tid.

Har du testat transportlöpning?

Inlägget Transportlöpning från jobbet dök först upp på Hopihopi.

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.