#Fellrunningtour19

Planeringen har börjat. Jag älskar att planera och nu har jag börjat planera nästa års resa till Storbritannien för att springa bland berg och kullar. Det blir sjunde gången i ordningen som jag åker till ön för att tävla på allt annat än platt underlag och det är den roligaste tävlingsform jag vet. Det har varit i olika konstellationer varje gång, allt från ensam till ett lite större gäng och den här gången blir vi fyra som åker. Den här gången blir det dock rekordtidigt så jag räknar kallt med minimal pollenpåverkan och maximalt med lera.

Som vanligt när det planeras för kortare lopp så försöker jag att maximera antalet möjliga tävlingar under kortast möjliga period. Den här gången blir maximalt utfall fem stycken lopp. Tre stycken i Peak District, ett i Yorkshire Dales och ett uppe i Lake District. Fem lopp på en vecka varav två är av lite längre karaktär och det är de två som börjar och avslutar. Görligt att springa alla fem? Absolut om jag hunnit bli genomtränad.

En sak vet jag i alla fall med säkerhet och det är att det kommer att bli sjukt kul och backträningen är påbörjad. Om livet blir som jag vill blir det minst ett backpass i veckan de närmaste fem månaderna. Backträning är ju som löpningens kinderägg så hur man än vänder och vrider på det är det väl investerad tid. Just nu är jag så pepp att jag har svårt att bärga mig men de där fem månaderna krävs för att inte bli så fullkomligt mörbultad som senast. Vad jag dock inte tänker vänta fem månader med är att sätta det sista i planeringen så att det blir så bra som jag vill. Bifogar en bild från banan på det första lopp vi tänker oss att springa.

I år var det vandring ner här, nästa år blir det springa upp!

Ha det,

Mackan

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.