RunTobyRun!

TBT #5: Tre länder på två timmar

Min femte och sista TBT (ThrowBack Thursday) – i alla fall för den här gången – handlar om en härlig dag i mars 2016 när jag fick min belöning för sju månaders elände och slit.

Det började med sju veckors förkylning. Sedan var jag så ringrostig att det kändes som att jag fick lära mig att springa igen, från scratch, och fick kämpa mig igenom passen med min tunga kropp. Efter ytterligare några veckor fick jag dessutom lägga mig på operationsbordet och plocka bort gallblåsa. Och sen, ja när det bara var några veckor kvar till resan söderut, så åkte jag förstås på ännu en förkylning. Typiskt!


Fastnade på en officiell bild efter målgången

Men det gick – trots två brutalbackar och trots att förberedelserna gått allt annat än planenligt lyckades jag springa Riviera Classics 23.8 klometer från Ventimiglia (ITA) via Menton (FRA) till Monaco i ett högre tempo än jag räknat med. Utsikten var magnifik längs vägen och känslan när jag ökade på stegen in i Monacos välkända ”F1-tunnel” och sedan rundade hamnbassängen, ja den var enorm.

Nyckeln till att klara loppet bestod i att jag satte upp väldigt tydliga mål, från den 11 oktober när jag kände mig klar med 7-veckorsförkylningen och fram till loppet den 13 mars. Planen gick ut på att springa en viss sträcka i mitt tänkta racetempo (5:30/km), först 6.7 km, därefter byggde jag på sträckan månad för månad tills jag var uppe i 20 km. Och sedan var det äntligen dags för finalen, slutmålet på DLVT, Den Långa (och krokiga) Vägen Tillbaka. En fantastisk dag. Och ett fantastiskt minne!

LÄS MER OM DEN LÅNGA VÄGEN TILLBAKA
(där hittar du även länk till själva race rapporten och fler bilder från loppet)

RunTobyRun!
Bloggen i sin helhet, med bilder och statistik, hittar du på www.runtobyrun.se

 

Säkerhetsnålar följde inte med nummerlapparna - inte helt lätt att hitta i en stad som Nice, när det egna franska ordförrådet är begränsat... Sedan dess har jag alltid med några extra - vem vet, någon annan kan ju behöva? Själv räddades jag av en löpare från Brasilien som hade några över... (Ja, det var orutinerat att åka utan och jag gör aldrig om det... ). Om detta lilla äventyr kan du läsa HÄR

Femton minuter till start i Ventimiglia. Bakom mig skymtar första brutalbacken.

Och här är den. Backe 1, direkt efter start. Tufft!

Menton (Frankrike). Överst i det rosa huset rakt fram har jag tillbringat sammanlagt tre semesterveckor. Kul att springa rakt under lägenheten!

F1-tunneln i Monaco. Nu är det nära!

Dags att spurta!

Because I`m worth it!

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.