TGC 128 km och 7500 hm

Träningen är gjord och TGC 128 km och 7500 hm brakar åstad på fredag kväll. Jag har gjort det en gång förr, 2017, och det var med råge det värsta jag gjort i ansträngningsväg.
Förra gången var jag så skärrad att jag hittade motivationen att träna riktigt bra, loppet gick bra men tog 28h. I år har inte motivationen riktigt räckt till för att träna så disciplinerat som jag hade hoppats. Dels har jag skippat alla överlånga långpass, dels har jag fuskat med backpassen och dels har jag haft svårt att upprätthålla veckomängden.
Men jag tror det kan gå ok trots det. Uthållighet är ingen färskvara och mina tuffaste veckor med ca 3 x 20km med fartdelar insprängda har byggt både uthållighet och tålighet i kropp och speciellt benen för hårda pass. Dessutom har mina små försök på att springa mer ultralopp förhoppningsvis gjort att jag är än starkare mentalt nu än för två år sen.

För två år sen var jag som sagt rejält stressad över detta lopp, som kändes helt orealistiskt för mig att klara av att ens fullfölja och jag bestämde mig tidigt för att köra Hammarbybacken x 10 varje vecka oavsett väder och underlag och klarade av det. Jag lade dessutom in långpass på 40-60 km varannan vecka och körde en hel del veckor på totalmängd 90-100 km. Jag körde dessutom en hel träningsvecka på Gran Canaria med dagsetapper på 20-40 km i bergen varje dag.
I år har jag nog bara sprungit i Hammarbybacken totalt kanske 5-6 ggr och bara orkat med 7-8 toppbesiktningar per gång. Alla långpass (utom årets sista långpass på 60 km) har varit kortare än 25 km.

Största risken för ett totalt misslyckande i år är att vaderna krampar ihop tidigt eller framsida lår ger upp pga avsaknad av backpass. Sker inget av detta så borde jag nog kunna ta mig runt på ungefär samma tid som förra gången tror jag.

Minus i år:
* Dåligt med backpass
* Avsaknad av överlånga långpass
* Dålig veckomängd

Plus i år:
* Sprang en vecka i Spanska bergen i November
* Kört många veckor med 2-3 x 20 km/v men fartdelar
* Mer ultratålig nu
* Inte så stressad av loppet

Jag tror det kan gå vägen helt ok men blir inte jätteöverraskad om vader eller framsida lår ger upp. 7500 hm är mycket.
Oavsett vad så blir det en trevlig tur i bergen så länge det varar! :-)

2 kommentarer till inlägget

1966 • Bräcke
#1
19 februari 2019 - 06:43
Lycka till.
Jag och sambon springer 42 km för att sedan heja på alla hårdingar som springer de längre distanserna. Hoppas på fint väder för stämningen är ju alltid på topp under TGC helgen.
Lycka till och hoppas vader och lår är med hela loppet.
1975 • Malmö
#2
19 februari 2019 - 09:50
det ska bli spännande att höra din race story efteråt!
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.