KaptenFroste.se

InförTransGranCanaria

Och så var det dags. TransGranCanaria marathon. Fyra löparkompisar plus mig själv åkte ned med Norweigan i onsdags. Sofia, Tony, Tegen och Walde. Att åka med gänget är lite som att åka med mina fyra barn. Jag hämtar upp dem med bilen på morgonen, hade bullar med mig till flygresan och bjöd på medhavda chokladbitar när vi satt oss i hyrbilen. Hungriga löpare kan bli väldigt gnälliga annars…
Efter att vi landat på Gran Canaria så tog vi oss en bilsightseeing upp i bergen. Det var en skrämmande upplevelse. Först då så började vi inse vad det är vi har gett oss in på. Det var inte lite brant, det var sjukt brant och kuperat. Stackars Tony och Sofia, som är lite höjdrädda, var inte så nöjda. Bilvägarna är riktigt smala och brant ned på utsidan.
Kolla gärna Strängnäs Löparklubbs film på Insta. Det är Tony som pratar/skriker och jag som skrattar hysteriskt medan jag kör bilen. https://www.instagram.com/p/BuHOGspDltA/

Under torsdagen så började vi med en kort 6,5 km löpning på stranden för att få röra oss lite. Därefter var det dags att ta oss till Expot för att hämta nummerlapparna och insupa lite stämning.

GranTranscanaria är egentligen sex olika lopp. Man kan springa 268 km, 128 km, 65, km, 42 km, 30 km eller 17 km. Vi har valt marathonsträckan. Då är det ändå 1 865 meter uppåt och 3533 höjdmeter nedåt. Starten går på 1 670 meters höjd över havet. Vi skrattade lite åt att Lidingöloppet, som i sig är tufft, har 450 höjdmeter.
Det är dryga 800 anmälda till vår start. Förra året var det 600 som kom i mål. Den snabbaste på strax över tre timmar. Som vi alla vet brukar en mara ta dryga två timmar för vinnaren, så 50% påslag hade vinnaren. Vi fem som åkt ned kommer att springa tillsammans, så det blir den ”svagaste” som får bestämma takten. Gissar att det kommer ta oss mellan sex och sju timmar att ta oss i mål.

Frukost

Det är obligatoriskt med ryggsäck, pannlampa, mugg, värmefilt, euros, telefon och så vidare. Det är bara tre vätskestation under hela loppet. Tittar man på Youtube på förra årets start så hade de det mycket värre än vad vi verkar få. Då var det regn och fuktigt. Det blir kallt vid starten då det är tidig morgon och på hög höjd. I år är 22 svenskar anmälda till marathonsträckan. Bland annat alla tre från Ockelbomaffian.

 

I morgon blir det tidig avfärd för buss upp till starten. Nu när klockan är sex på eftermiddagen här, så är det middag, packning och sömn på schemat. Målet är inte att vara snabba, utan att ha en rolig dag i bergen med vännerna.

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.