RunTobyRun!

Perfekt dag för trail!

Det var en sån där fantastisk vårmorgon, då det hade varit synd att sitta inne och häcka. VIlken tur att jag hade planerat in ett trailpass på Romeleåsen just denna dag!

Startade dagens pass från Ekevallen i Genarp och följde Skåneleden norrut mot the Lodge och sedan tillbaka igen. Det blev 20 kilometer, 307 höjdmeter och äntligen lite träning uppför jobbiga backar. Jobbigaste backen vid Romeleklinten var inte bara brant och brutal utan även full av stenar och rötter så där hade det varit svårt att springa ens om det funnits ork i benen.

Härligt också att se hur våren står för dörren, exempelvis vitsipporna som kämpar för att komma upp men som kanske väntar in sommartiden. Förhoppningsvis hinner de slå ut i massor till Verkeån trail på Christinehof om två veckor, där brukar vara extra vackert just när vitsipporna brer ut sig.

Hämtade nummerlappen till Christinehof igår och det ska som alltid bli härligt att komma ut till detta härliga lopp. 21+banan bjuder på nästan 500 höjdmeter, alltså långt mer än dagens utflykt, men känns ändå - i alla fall som jag minns det - mer lättlöpt. Vi får väl se hur det är med den saken den 13:e!

RunTobyRun!
Läs bloggen i sin helhet på www.runtobyrun.se 

En av flera brutalbackar

För att citera Robban Broberg: målet är ingenting, vägen är allt. Eller som Karin Boye skrev: det är vägen som är mödan värd (även om det är geggigt..). 

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.