RunTobyRun!

Lugn landsvägsrunda avslutar sjunde träningsåret

Med 12.5 lugna kilometer runt grannbyarna satte jag i går punkt för mitt sjunde träningsår – för idag är det exakt sju år sen sedan jag tog upp löpningen igen efter nästan 16 års vacuumTänk vad tiden går!

En snabbgenomgång av det sjunde träningsåret visar att jag klarade årsmålet om 1 200 km med råge, att jag noterade den tredje mesta träningsmängden (räknat i kilometer), men framför allt att jag kunnat träna ett helt år utan att bli störd av skador eller sjukdomar.

Visst, det har varit några små skavanker här och där under våren, men i stort sett har jag kunnat träna på som planerat. Jag har också ställt upp och fullföljt samtliga 16 lopp som jag anmälde mig till (plus två Parkrun) så jag får definitivt vara nöjd med träningsåret och hoppas att nästa, mitt åttonde, blir minst lika bra, helst ännu bättre. Skulle vara kul och kännas väldigt skönt att bryta den hittills tydliga statistiska trenden om varannat bra år, varannat sämre. Förutsättningen för det är ju, återigen, att få vara hel och frisk.

Totalt blev det 141 träningpass eller lopp under året och 1325.9 km ”på banken”.

RunTobyRun!
Läs bloggen i sin helhet med bilder och statistik på www.runtobyrun.se 

2 kommentarer till inlägget

1981 • Västmanland
#1
20 juni 2019 - 13:45
Heja! Grattis till sju år av hälsa :-)
Thobias Ligneman
1967 • Västra Ingelstad
#2
20 juni 2019 - 16:41
Tack! Har tyvärr inte varit frisk o skadefri hela tiden, hade bland annat sju månaders rehab under förra träningsåret (2017/18) men jag tycker att jag mår mycket bättre när jag tränar regelbundet. Det väger oxå upp en massa stillasittande på jobbet!
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.