PIGGELINA.SE

Det där med att vara bortbjuden…

Äldsta dottern muttrar över att vi inte som omväxling kan komma osvettiga till middagsbjudningen. Vi tycker att vi är värsta smarta…

Vi är bjudna på poolbad med middag hos svärföräldrarna. Jag känner direkt att ett poolbad hade varit dubbelt så najs om jag hade cyklat dit och liksom fått upp värmen. Fredrik är inte svårövertalad, och vi slår till med värsta logistik-cirkusen för att få det att fungera. Dottern som ska ta över bilen efter halva vägen tvingas se sin pappa låna min omlottkjol (!) för att lyckas smyg-byta om till cykelbyxor någonstans vid en inte allt för otrafikerad väg. Sen säger hon bestämt:

– Varför kan ni aldrig komma fina när vi går bort?

Och hon har ju en poäng. Visst hade det varit najs att få en välkomstkram när man kom fram och inte direkt behöva låna någons dusch. Men ändå. Det är ju så värt att få transportcykla eller transportspringa. Och när man ändå ska direkt i plurret, då hade det ju inte spelat någon roll om jag varit välsminkad och lockat håret i två timmar…

Det andra bekymret när man kommer cyklandes är att man såklart inte tänkt på gå-bort-presenten. Kommer på det efter någon mil och känner mig pinsam. Fredrik tycker inte det är pinsamt alls, det är ju ”bara mina föräldrar”.  Försöker hitta presenter längs vägen (baserat på de gårdsbutiker vi passerar) och föreslår det ena mer kreativa än det andra. Gå-bort-korv, gå-bort-bär och gå-bort-blommor plockade i deras egen rabatt. Fredrik nappar inte. Inte ens när han håller på att cykla i hästbajs och jag föreslår gå-bort-bajs nappar han. Och det var kanske tur.

Så förlåt svärisarna. Vi är de ofräschaste och mest ouppfostrade gäster ni någonsin kommer att få.  Men jag hoppas att ni tycker om oss ändå.

 

Inlägget Det där med att vara bortbjuden… dök först upp på Piggelina.

2 kommentarer till inlägget

Anna-Karin D
1959 • Lund
#1
13 juli 2019 - 20:36
Hihi....
Fredrik Mindelsohn
1971 • Floda
#2
13 juli 2019 - 20:40
När jag kom till svärfar igår med familj så såg han lite frågande ut, men har du inte sprungit hit idag...
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.