RunTobyRun!

Skåneleden 6: Kullabergsbestigning från andra hållet

Årets sjätte etapp på Skåneleden blev också den hittills vackraste – en trevlig och lätt utmanande sträcka från Mölle till Kullens fyr, ner mot Johannelust och tillbaka.

Totalt blev det en bra runda på drygt 13 kilometer och 281 höjdmeter; en runda som bjuder både på varierande terräng och underlag, några rejäla branter och så på det lite regn och klägg som gjorde det extra viktigt att ta det lugnt och hålla koll på var man sätter sina fötter. Precis sån träning som jag behöver inför loppet på Färöarna om några veckor.

Om du springer til fyren, antingen från Mölle eller Arild, missa inte stigen som går ner på udden nedanför fyren mot Silvergrottan (bilden överst). Dina benmuskler kommer garanterat att få jobba - både nerför och uppför. Och det är värt den lilla omvägen, för naturupplevelsen är fantastisk. Ja, överlag känns det fel att klaga på utsikten en dag som denna. Superfint!

RunTobyRun!
Läs bloggen i sin helhet på www.runtobyrun.se. Där hittar du också en samlingssida med fler bilder och tips från mina sex etapper hittills längs Skåneleden.

 

Tar sikte på toppen!

För tredje etappen i rad korsade jag djurhagar. Dagens sällskap bestod av två kort och ett hundratal får, varav dessa trodde att jag hade något gott att bjuda på...

Kullen är Skandinaviens starkast lysande fyr. Här har man visst varnat båtar och fartyg sedan 1500-talet.

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.