PIGGELINA.SE

Avundsjuk och skäms…

Idag ställer jag mig frågan om man kan vara avundsjuk på att någon planerar att göra något som man själv inte ens vill? För att man tycker att det är intrång på ens eget territorium. Och hur stört det är att vara avundsjuk på sin man, när man borde peppa honom…

Så här. Fredrik har lyssnat på Trailrunning Swedens pod, och avsnittet där de pratar med Per Sjöberg – grundaren till Kullamannen. Efter att i 55 minuter matats med historier om berget, loppet, dramatiken och mystiken som omger detta lopp är han taggad till tänderna. Och det är inga av de korta loppen han vill ge sig på. Det är 100 miles.

17 mil Kullamannen lockar inte mig. Jag är rädd för höjderna, rötterna och stenarna. Jag är rädd för att snubbla ner för ett stup och aldrig komma upp igen. Och jag orkar verkligen inte koncentrera mig på var jag sätter fötterna när jag är trött. Då vill jag ha det platt och riskfritt.  Jag älskar Kullaberg och springer gärna där en annan dag. I min egen takt och i mitt eget sällskap. Utan inslag av prestation och resultatlistor.

Jag kommer inte att springa 100 miles på det berget. Ändå blir jag avundsjuk på han som ska. För att han ska vara med på det där coola som alla pratar om. Gå på festen som jag missar. Om än frivilligt…

Analyserar min konstiga men ganska starka känsla, och tror att den grundar sig i att jag vill vara familjens Ultra.  Att det borde vara jag som gör 100 miles och inte han. Och för att han väljer ett lopp där jag inte vill vara med.

Det lyser i ögonen här han pratar om det. Jag borde såklart vara den perfekta frun och peppa honom. Fast jag kan inte riktigt förlika mig med att han skulle ha sprungit längre än jag. Känner mig som fem år och missunnsam. Och inser att jag måste springa 100 miles innan november 2021. För att helgen som åskådare och support på Kullaberg inte ska bli outhärdlig.

Nu ska jag lyssna pod och försäkra mig om att 17 mil Kullaman inte alls är något att vara avis på!

Tänker du alltid logiskt, eller skäms du också ibland för konstiga tankar?

Inlägget Avundsjuk och skäms… dök först upp på Piggelina.

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.