En mil till Mikael Ljungbergs minne

Kampen mot cancer är viktig för mig och för många andra, men det finns många andra stora viktiga utmaningar att lösa i samhället. Dagens inlägg tillägnar jag ett annat perspektiv till Mikael Ljundbergs minne. Förutom att vara en av Sveriges största idrottsprofiler var Mikael Ljungberg en stor människa som engagerade sig för sina medmänniskor. Han starade bland annat – Landslaget Mot Våld och besökte barn på sjukhus. Med det växande våldet vi har i dagens samhälle saknas Mikael Ljungberg extra mycket idag femton år efter att han tog sitt eget liv. Idag väljer jag att förutom cancerrehabfonden även skänka en slant till Mikael Ljungbergs minnesfond. Fonden delar ut pris till duktiga idrottare som också är ärliga, ödmjuka och rättvisa för vi behöver fler positiva förebilder i samhället. Hade jag varit en toppidrottare hade jag verkligen velat vinna det priset för vem vill inte få pris för att vara både en bra idrottare och en bra person?

Inser ödmjukt att jag bara är en vanlig ordinär motionär som inte kan påverka så mycket här i världen. Jag kommer inte att bredda mig för att bekämpa all världens problem. Idag gör jag en liten engångsinsats till Mikael Ljungbergs minne. Vad som helst är oerhört mycket mer än ingenting. Ingen kan göra allt, men alla kan vi göra något.

Att det är bättre med något än inget var också min inställning när jag efter en veckas förkylning gav mig ut för att testa benen idag. Jag hade räknat med nån enstaka kilometer, men det gick bättre än väntat, det blev tio kilometer sprungna idag.

Tio kilometer i insamlingsjackan betyder att jag ger femtio kronor till CancerRehabfonden och idag även samma belopp till Mikael Ljungbergs minnesfond. Jag ska även köpa hans bok där intäkterna går till minnesfonden och läsa på mer om Mikaels gärningar.

Läs mer om Mikael Ljungbergs minnesfond på
https://mikaelljungberg.se/

3 kommentarer till inlägget

Maria Olsson
1973 • Immeln
#1
17 november 2019 - 18:20
Intresserad av böcker där hela slanten går till Cancerfonden? kolla in på Daniel i Drakaberga. Mycket trevliga kåserier om livet på landet här i östra Göinge och mycket annat. Han skriver på ett trevligt sätt och med glimten i ögat. Mycket läsvärt!
1973 • Växjö
#2
17 november 2019 - 18:32
Jo, om böckerna är relevanta och intressanta för mig. Livet på landet är inte riktigt min grej. Men böcker om löpning, mental hälsa, rehab, cancer, svensk sjukvård köper jag en del och extra gärna om de bidrar till saken som Mikael Ljungbergs bok här.
Maria Olsson
1973 • Immeln
#3
17 november 2019 - 21:08
Den senaste vet jag inte så mycket om, men innehållet i de två första är väldigt varierande. Det var kanske dåligt beskrivet, man kan väl mer säga att det handlar mer om livet i största allmänhet och då med grunden att man bor på landsbygden. Nåja, det var ett tips iallafall.
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.