PIGGELINA.SE

Lucialöpning 2019

Alltså Lucialöpningen i Stävieskogen är en av årets höjdpunkter. Så mycket trevliga löpare. Så många snajsiga outfits. Så mycket glitter.

stävie trail

En av tomtarna har bråttom i starten. Rusar före och missar första pilen in till höger. Medan han fortsätter rakt fram skriker klungan i kör: TOMTEN! Men tomten hör inte. När vi ropat ordet TOMTEN en fyra-fem gånger reagerar han och inser att han kommit fel. Man kan misstänka att det inte var den riktige tomten, utan någon som var utklädd… För den riktige hade väl ändå lystrat till sitt namn?

En annan tomte kommer vilse. Och när lussebullarna nästan är helt slut ser vi en pannlampa komma genom skogen. På väg genom grenar och över vattendrag. En tomte på vift. Som sprungit 11 km istället för 6.

På en lucialöpning kan allt hända. Man kan till och med få en semla.  Av en löpare som inte alls förstått att man inte får äta semlor på den här sidan nyår. Men vad fasen, det var jättegott.  Och lussebullen kan jag ju ta till sommaren. Nu när jag ändå börjat gå utanför boxen.

 

Inlägget Lucialöpning 2019 dök först upp på Piggelina.

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.