Det bästa av två världar

Sitter och funderar på hur jag ska åstadkomma två saker samtidigt. Jag har hittat ett schema i styrketräningen som jag tycker är både roligt och som ger bra resultat, men det kräver tre pass i veckan. Det är mycket ben, knäböj i varje session. Det kan vara därför jag gillar det, jag gillar knäböj. Men det gör att det blir jobbigt att hinna med löpningen också, senast jag försökte kombinera löpning med den styrketräningen blev det inte så mycket löpning. Ibland ingen alls.

Marathonlöpare i motsol.

Jag vet inte om det är dålig disciplin eller vad, hur svårt ska det vara att bolla två mål samtidigt? Det är ju inte ens så att jag är särskilt avancerad, jag vill springa lite marathon och lyfta en del vikter. Varför ska det vara så svårt att kombinera för?

Två roliga saker, jag vill båda.

Ska man vara lite mer exakt så skulle jag vilja kunna springa maran på under 5 timmar igen, status just nu är högst osäker. Frågan är om jag ens överlever om jag försöker, typ.

Jag strävar efter specifika vikter i gymmet också, just nu maxar jag 85kg i knäböj, 45kg i bänkpress och 80kg i marklyft. Men jag vill högre. Knäböj 97,5kg, bänkpress 65kg, marklyft 130kg. Högt satta mål, jag vet. Men idén är att kroppsvikten ska ner till 65kg medan jag jobbar på träningsbiten, den som är klurig ser hur jag tänkt med mina mål här. 

Det är märkligt, men styrketräningen håller mig rörlig. Löpningen gör mig stel. Jag märker det tydligt när jag slarvar med en av de två. Därför skulle jag vilja hitta den optimala balansen mellan styrketräningen och löpningen, så att jag når båda mina mål. Det är väl inte så orimligt?

Det är väl inte orimligt att både vilja vara stark och springa långt samtidigt?

 

2 kommentarer till inlägget

1976 • Stockholm
#1
28 december 2019 - 14:58
Jag har exakt samma intentioner, dvs springa långt och vara stark. 2019 blev inget jättebra år för mig så svårt att tipsa men jag har kört program från Styrkebyrån 2-3 dagar/vecka och sprungit när jag kunnat. Just nu avslutar jag dock året med min tredje förkylning på sex veckor så jag vet inte om jag öht vågar sätta några mål för nästa år. ”Bli frisk” typ. :)

Men jag tänker att du kanske inte kan tävla i topp på flaket eller komma först på prispallen i långlopp men däremot hålla dig sund och stark och hållbar!
Annica Johansson
1973 • Stockaryd
#2
28 december 2019 - 17:29
Ush då det låter inte ett dugg skoj! Nästan som att det är samma förkylning som aldrig vill ge sig av :-(

Ja, det är ju egentligen inga orimliga krav, några pallplatser har jag inte aspirerat på men stark och frisk är absolut en hög prio!
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.