Vem är en kiropraktor?

En kiropraktor är en specialist (vanligtvis med medicinsk bakgrund) som har genomgått en utbildning inom kiropraktik. Detta medicinområde är en kombination av olika diagnostiska och behandlingsmetoder som utförs av en kiropraktors händer.

Vissa tror att den professionella aktiviteten hos denna specialist liknar arbetet hos en kiropraktor. Men denna åsikt är felaktig, eftersom kiropraktorn är specialiserad på att flytta ben och leder, och kiropraktorns arbete är mer som massage.

Eftersom det under manuell terapi är en direkt effekt på nervsystemet, ben och muskler är manuell terapi otydligt kopplad till sådana discipliner som neurologi, ortopedi och traumatologi.

 

Vad arbetar en kiropraktor med?

Den grundläggande principen för denna specialist är att genomföra terapeutisk massage. Manuell terapi skiljer sig från konventionell massage genom att läkaren endast påverkar specifika områden i kroppen med hjälp av speciella tekniker.

Oftast vänder sig personer med patologier i muskuloskeletalsystemet till en kiropraktor göteborg. Denna läkare ger också professionell hjälp till dem som lider av sjukdomar i muskelvävnad, cirkulations- eller metabola störningar. Den inverkan som specialisten har på muskler och leder hjälper till att förbättra blodtillförseln och vävnadsnäring, varför den helande effekten uppnås.

 

Oftast behandlas en kiropraktor med sjukdomar i följande organ:

  • Huvudet. Huvudvärk på grund av försämrad blodtillförsel till nacken är en vanlig orsak till besök hos denna läkare. Massagen som utförs av terapeuten normaliserar blodcirkulationen, vilket resulterar i förbättringar.
  • Fogar, ben. Patienter kommer ofta till denna läkare i remiss från andra läkare efter frakturer, störningar och andra skador. Manuell terapi främjar snabb och korrekt benväxt.
  • Organ i matsmältningssystemet. Med vissa problem i mag-tarmkanalen kan terapeutisk massage avsevärt förbättra patientens tillstånd. Detta beror på sådana positiva effekter av manuell terapi som påskyndar ämnesomsättningen och förbättrar tarmens rörlighet.
  • Ryggen. Vanliga patienter hos kiropraktorn är människor som tillbringar mycket tid vid datorn. En lång tid i sittande läge leder till en krökning i ryggraden och, som ett resultat, smärta. Att stärka musklerna med manuell terapi hjälper till att korrigera hållning och hålla en bra hållning i framtiden.

 

En av särdragen i manuell terapi är bristen på läkemedelsbehandling. Denna läkare föreskriver inte mediciner (i sällsynta fall, vitaminer), men kan förskriva fysioterapi och fysioterapiövningar.

 

Vad är skillnaden mellan en osteopat och en kiropraktor?

En osteopat är en läkare som har specialiserat sig på alternativ medicin för att avvika osteopati. I sin tur är osteopati en gren av medicinen som anser att problem med anatomiska förhållanden mellan organ är orsaken till sjukdomen. En osteopat och en kiropraktor uppsala kännetecknas främst av deras behandlingsmetoder. Kiropraktorns huvuduppgift är att eliminera ett symptom, medan en osteopat läker hela kroppen. Vi kan säga att manuell terapi är "dotter" till osteopati. Det är vanligt att händerna på en specialist är läkningsverktyget i båda disciplinerna.

Så en osteopat som läkare arbetar med hela kroppen. I sitt arbete använder han tekniker som avslappning, normalisering av blodflödet, dränering av lymfsystemet och återställande av mikromotion. En manuell terapeut använder huvudsakligen tekniker för indragning och ompositionering.

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.