Vecka 3+4 - oplanerad vila och första 10 km-loppet

"If you fail to plan, you`re planning to fail", ska Benjamin Franklin ha sagt. Och för min träning vecka 3 stämde det verkligen. Tentaplugg och en uppbokad helg flyttade fokus från träningen och jag fick mig en oplanerad vilovecka... 

...Men det kanske gjorde mig gott! För vecka 4 sprang jag ett intervallpass på löpband på torsdagen som kändes riktigt bra och ingav hopp om mitt första 10 km-lopp, som gick av stapeln i lördags.

I lördags åkte jag nämligen ut till Skansen på Djurgården för att springa Winterrun 10 km. Jag hade inte sprungit ett lopp på 1,5 år och hade lovat mig själv att inte ha några särskilda förväntningar på loppet, utan snarare betrakta det som ett "vanligt" träningspass. Övning. Jag hade i och för sig bestämt mig för att loppet skulle få vara en check-point för min träning. Hur vältränad skulle jag ha hunnit bli till januari? Undrade jag i september 2019, när jag anmälde till loppet. 

Jo, vältränad som i: 10 km på 1:05:11, båda 5 km-varen på en snittid om 6:30 min/km. Och en löpare som inte(!) var helt slut efter loppet, utan som åkte hem, beställde vietnamesisk mat, såg en serie, sov 11 timmar och gick och tränade på söndagen. 

Har summerat loppet i min logg och tänkte istället ta tillfället i akt att reflektera över att jag nu går över från fas 1 i min träning för halvmaraton till fas 2. I mars springer jag ett till 10 km-lopp och (utan att sätta alltför mycket press på mig själv) då skulle jag vilja komma under 6 min/km - alltså springa hela loppet under 60 minuter.

I fas 2 vill jag planera smartare och bättre för att faktiskt få till 3 löppass/vecka, mer styrka och yoga/rörlighet. Tycker mig börja närma mig ett utgångsläge där träningen är en fin och naturlig del av min vardag, vilket jag är väldigt glad över. 

På återseende!

2 kommentarer till inlägget

Anna Kim-Andersson
1971 • JÖNKÖPING
#1
27 januari 2020 - 18:10
Heja dig!!!
1968 • Vollsjö
#2
28 januari 2020 - 19:32
Bra jobbat. Du kommer fixa nästa 10-kilometrar under timmen det är jag helt säker på, följ bara din plan. Åter igen bra jobbat.
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.