Inov-8 Arctic Talon 275 första rundan

Efter att halkat runt och haft problem med vinterlöpningen i många år köpte jag ett par Inov-8 Arctic Talon 275 till den här säsongen. De har legat kvar ouppackade i sin låda ända till idag.

Igår snöade det och den låg kvar nu när det är några minusgrader. Med vackert solsken och allt så tog jag med mig 360kameran för att dokumentera min första runda i nya dubbskorna.

Jag sprang bara cirka hundra meter innan jag upptäckte att det inte var så snöigt och isigt på löpvägen som jag trott. Ungefär tre fjärdedelar av sträckan var det barmark. Så det blev inte något riktigt ishalketest, men jag sprang på de is- och snöfläckar som fanns. Idag var jag rätt seg så jag sprang aldrig speciellt fort. Som snabbast sprang jag i femfart. I mina tidigare test så utmanas isgreppet inte på riktigt förrän jag springer ner mot fyra min/km eller snabbare. Med detta i åtanke så kände jag inga som helst problem med halka idag. Det kändes också ok att springa med dubbarna på det frusna gruset. Dubbarna slog inte in i fötterna vilket var ett problem när jag försökte springa med spikskor för flera år sedan.

Halkgreppet verkar alltså ok. Tyvärr verkar de här Inov-8 lida av precis samma problem som de flesta andra Inov-8 jag äger. De är lite för smala i tåboxen så tårna får trängas lite. Dessutom plågade de mig på insidan av hålfoten. De kändes inte som några favoritskor komfortmässigt, men om det är halkigt så är de mitt enda alternativ.

När jag kom in i bokskogen efter drygt två kilometer försökte jag rigga upp 360kameran för att ta lite coola närbilder på löpning med skorna. Tyvärr buggade kameran och slog ständigt av inspelningen. Det är inget jag upplevt tidigare. Kanske berodde det på minusgraderna. Tråkigt, men jag tror nog ändå att jag har material nog för att göra en video om skorna.

2 kommentarer till inlägget

Monica Carlsson
1971 • Partille
#1
5 februari 2020 - 18:37
Jag har en äldre årsmodell av samma sko, den har varit jättebra när det verkligen är snö och is i skogen. Jag har dock Inov-8-fötter, väldigt låga och smala, så för mig är passformen toppen.
1973 • Växjö
#2
5 februari 2020 - 19:36
Jag har ett par gamla Inov-8 F-lite 195 som är riktigt sköna. Alla andra ger mig kramp i insidan av hålfoten efter 4-6 km ungefär tyvärr. Undrar om felet sitter i hålfoften eller om det är en konsekvens av att de är för smala i tåboxen och att det fortplantas bak till hålfoten... Synd för deras sulor är annars de bästa. Bra grepp och håller superlänge. Typ raka motsatsen till Altra Vanish-R som håller lika länge som en marschmallow.
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.