Istället för Nora marathon - 5 x Hammarby sjö!

Som substitut till Nora marathon som jag inte kunde åka till p.g.a. rådande omständigheter. Så körde jag mitt eget lopp här utanför dörren i Fredriksdal, Hammarby Sjöstad.

Förberedde mig kanske lite, mindre än vanligt, men 1,5 portion gröt och resorb stod på frukostmenyn.
Klockan 10:00 stod jag på startlinjen utanför restaurang Pane Fresco. Det var inte trångt som det kan vara ibland. :)
Var nyfiken på hur det skulle kännas och hur det skulle gå att hålla uppe motivationen på egen hand. Men jag gillar ju lite speciella utmaningar
Hade värmt upp saft för två stora flaskor. En placerades under Skansbron innan start och den andra fick jag springa med i handen för att sedan placera den borta vid Henriksdalshamnen.

Banan började med att springa under Skansbron, sedan över och ner på andra sidan. Sen längs solen på södersidan och bort till Danvikstull där nästa större/högre bro fanns att ta sig över. Väl inne i Sjöstaden igen så gick banan längs bryggorna bort till restaurang Göteborg, där lilla dammen varvades innan färden gick vidare över ekodukten in i Nackas Sickla. Bara en kort runda där då träbron togs till andra sidan och förbi Hammarbybacken. Ner mot restaurang Göteborg igen där lilla dammen återigen rundades innan den blåsiga sträckan på kajen på Hammarbysidan bort till Fredriksdal och restaurang Pane Fresco igen, där nytt varv påbörjades. Så såg det ut alla varven förutom det sista, då skippade jag turen in i Nacka och att springa runt dammarna, eftersom jag märkte att sträckan ändå gott och väl skulle överskrida maradistansen.

Vädret var lite småkyligt, men ändå soligt, dock var det ganska blåsigt och på vissa ställen kändes motvinden ganska mycket.
Det hela förlöpte på ett bra sätt, varv efter varv. Förlorade så klart lite tid på att vara tvungen att stanna 2 gånger varje varv för att ta fram vattenflaskan, dricka och stoppa tillbaka den igen.
Vid sista varvet hörde jag plötsligt någon som skrek mitt namn och hejade vid Kajsa på kajen. Det var brorsonen med flickvän som tagit sig ut enkom för att heja på mig. Det stärkte och gav lite energi för att öka på steget lite igen. Sista varvet skippade jag som sagt delen in i Nacka som jag körde de fyra första varven, då jag insåg att sträckan skulle bli tillräcklig.
Vid målet utanför restaurang Pane Fresco stod LöparHelle som gått ut för att ta emot mig (hon hade dock glömt att plocka med sig en medalj ner) haha.
Kändes hur som helst roligt att kunna dela lyckan med någon direkt på plats efter denna utmaning.

Varven gick ganska jämna (ca 4:30-tempo), det var fjärde varvet där kilometertempot blev ca 10 sekunder mer. Var inte alls så trött de sista 5-7 kilometerna som jag brukar kunna bli. Förmodligen hjälpte det svala vädret till för att hålla tröttheten borta.

Kul grej att göra när läget är som det är, kanske kan det inspirera någon att göra sitt eget lopp.

Hur gick det då?

Distans: 42,85k

Tid: 3:13:11

Snitttempo: 4:31

Kadens: 194

Snittpuls/Maxpuls: 140/200

Höjdmeter: 310

 

//Frank Johan Ahlberg 

1 kommentarer till inlägget

1976 • Stockholm
#1
23 mars 2020 - 09:32
Bra initiativ och coolt upplägg :)
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.