"Härligt jobbat, kämpa på!"

Idag passade jag och min kollega João på att ta ännu ett lunchpass. Vi har en backe ungefär 1 kilometer från jobbet som vi brukar köra intervaller i. Och detta mina vänner kan vara den bästa backe jag någonsin sprungit i. Brant, konstant lutning i 200m med 25-30m stigning som gör att man både kan köra långa och sega intervaller eller kortare och snabba, beroende på humör, dagsform eller träningsschema.

Uppenbarligen är det inte bara vi som har upptäckt denna backe, då vi flertalet gånger stött på andra löpningssugna människor där kring lunchtid. Just idag var backen extremt populär, förutom João och jag var det en till person som sprang ensam, samt ett lite större sällskap på 6 eller 7 personer.

Och nu till det roliga med dagens pass. Backen i fråga har en förmåga att bryta ner mig och alltid vara jobbigare än jag minns den. Detta leder till att jag misstänker att jag har en väldigt bister min när jag sakta arbetar mig uppåt. Men idag, precis mitt i backen under min andra eller tredje intervall, så hör jag plötsligt ett skrik från en okänd röst, "Härligt jobbat, kämpa på!". Den andra gruppen, för mig främlingar, ska precis möta mig och jag spricker upp i ett leende. När det sedan är min tur, under min väg ner, att passera dem på väg upp, så återgäldar jag det positiva utropet för att peppa tillbaka.

Är inte löpning en magisk hobby ändå? Man är inte på olika lag, alla tävlar mot sitt gårdagens jag. Din framgång är min framgång. Nu förstår jag att det som i all annan idrott naturligtvis inte är så på elitnivå där placering faktiskt spelar väldigt stor roll. Men det är ändå en uppfriskande gemenskap bland löpare, om man jämför med fotboll eller ishockey, där man kan älska sporten, men väldigt ofta tycka illa om andra människor, bara för att de råkar heja på ett lag med andra färger än en själv.

Dagens pass:
4,5 km fördelat på en halvtimme.
Tog bara 5 vändor i backen då jag egentligen skulle springa mig trött på en innebandyplan idag med.
Den matchen blev tyvärr inställd så kanske får bli lite löp-fys ikväll istället.

Graf från dagens pass:

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.