Kvartalsrapporter kan vara...

Nu har det gått tre månader på 2019 och våren har nått Småland. Idag blåser det hårt och är mulet efter en lång räcka dagar med sol och högtryck. Från imorgon ska det vara fint igen om än lite blåsigt. På lördag väntar vandring i trakterna av Kosta. Hoppas den irriterade hals som jag vaknade med idag ger sig. Jag har nog, i dessa tider, blivit lite extra försiktig nu med att träna om jag känner mig småkrasslig. Och det  är ju bra.

Löpåret 2019 avslutades bra och 2020 har börjat fint. Ganska tidigt satte sig min tävlingsplan och jag började skapa både struktur i träningsplanen och målsättningar för tävlingarna som gav idéer om både fart och form på löppassen. Sedan jag börjat logga även transportcykel, vandring och till och med längre promenader så har jag fått en mer avslappnad inställning till löpträningslediga dagar. Och det är ju också bra.

Träningen i januari flöt på bra efter några snoriga dagar strax efter nyår. Med transportlöpning till och från jobbet som gav en okej basvolym kändes allt utmärkt. Inledningen av februari blev intensiv med landslaggruppens träningshelg på Lidingö och Tjörnarparen 100 km utanför Höör den andra helgen. Det gav två rätt stora veckor. Jag hade egentligen ingen annan plan i Tjörnarp än att försöka hålla det tänkta tempot för apriltävlingen TEC 100 Miles så länge det gick. Det flöt på jättefint. Tills jag vid varvningen drack för mycket på en gång och magen låste sig. Energin som jag redan hade fått i mig räckte knappt 20 km ut på andra varvet, sedan gick det trögt eftersom jag inte kunde dricka. Återigen fixar Lars och de andra en enastående bra tävling i skogen, som nog var torrare än någonsin. 

Efter Tjörnarparen har det inte blivit några stora veckor men jag har hållit i det ganska bra ändå fram till den sista mars. Mars månad har varit speciell. Bortsett från det allvarliga och tråkiga så har ju pandemin också stökat till det för idrottssverige. TEC i Täby den 18 april är flyttat till oktober, vår egen VXO Trail i mitten av maj är inställd och jag fick plötsligt både mycket och lång tid att förbereda mig för senare saker.

Årets första tre månader resulterar i strax över 100 mil och det är bra. Möjligen fattas jag ett volymblock i februari-mars men annars känns det bra. När TEC flyttades ökade jag farten på några av passen. Ölands Ultra i början av juni och SM på 100 km i Halmstad i slutet av samma månad är det jag förhåller mig till nu. Och då behöver marschtakten vara högre. Och GAX i slutet av juli börjar ändras från att vara en bra dag i rörelse till en tävlingstävling. Just nu vågar man ju inte ens hoppas på att SM blir av.

PRT-planeringen pågick för fullt inder årets första kvartal. Här är en sneakpeek på preliminära ramar för luciahelgen 2020: 

Fredag - 100 km, start 7.00 (eller 8.00), maxtid 11 timmar. Gemensam middag på kvällen.

Lördag - Gemensam brunch på förmiddagen. 24-timmars, start 13.00, 6-timmars start 14.00, 12-timmars start 21.00.

Vi kommer att vänta med att öppna anmälan. Vi vill inte ha in några anmälningsavgifter förrän vi vet att vi faktiskt får eller kan ha tävlingen och det handlar bara ett visst virus, lokalen har vi. Dessutom har vi saker på gång som gör att det finns goda chanser att vi i år får se ännu fler nationellt och internationellt gångbara resultat. Men de personliga rekorden är fortsatt de viktigaste! Och det är bra.

Kvartalsrapporter kan vara rätt kul att skriva. Även i virala tider.

Håll er själva och andra friska!

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.