PIGGELINA.SE

Barfotaskor

De finns de som älskar barfotaskor och de som tycker det är fula. De som tycker det är okej med osköna skor och de som vill ha det bekvämt. Jag har lite identitetskris i frågan.

joe nimble

Eftersom Freefoot/Joe Nimble i Malmö är sponsor till ett av loppen jag arrangerar träffar jag barfotafolket en del. Och jag är liksom såld på konceptet. I teorin. Jag fattar att det inte är bra att trycka ihop tårna till en spets, det är helt logiskt. Jag fattar att det är bra med markkontakt och att tårna tillåts att röra sig som tänkt. Och jag avskyr osköna skor. So far so good.

Problemet är Kalle Anka, och känslan att vara honom alltför nära besläktad. Skorna är väldigt breda fram och jag har väldigt smala fötter. Känner inte igen mig när jag tittar ner.  Pga denna identitetskris har mina barfotaskor ofta blivit liggande. Tills  jag köpte ett nytt par. Det är inga löparskor vi pratar, det är vardagsskor.

När jag var på fot-workshop med Markus Torgeby i Portugal förra året sa han nämligen att det inte är så viktigt vad man springer i, utan vad man har till vardags. För att vardagen (för de flesta…) är många fler timmar än löpturen. Så jag tog fasta på det så här ett år senare….

Nu tänkte jag bli barfotamänniska till vardags. Och se vart det leder.

På nypremiären i morse, efter ett långt vinteruppehåll, fick jag kontakt med min stortå. De små sakerna i livet. Fredrik tyckte det lät så spännande att han också köpte ett par. Så nu slipper jag känna mig som den byns enda Kalle Anka. Barfotaexperimentet har börjat. Faller det väl ut kanske jag går helt wild & crazy och köper mig ett par löparskor med barfotafeeling vad det lider. Jag är lite nyfiken.

Hur är ditt förhållande till barfotaskor?

Inlägget Barfotaskor dök först upp på Piggelina.

1 kommentarer till inlägget

J C
1970 • Solna
#1
9 april 2020 - 14:09
älskar dem. haft i 5 år. Nackdelar: pris och man orkar inte använda något annat efter ett tag. Bästa skor om man inte kan springa/gå barfota. Man behöver lära sig att gå med dem också annars kan det göra ont om man inte är van med. Är man inte van med 0 drop, helst börjar man med korta distanser/pass.

Lycka till!
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.