Ansvarigt beslut: vad man ska göra hemma under karantän

Världspraxis visar att den bästa metoden för att bekämpa spridningen av coronavirus är karantän och maximal rörelsebegränsning. I många länder har massmöten redan förbjudits, och experter ber i princip att vara mer hemma, undvika resor med kollektivtrafik och att stanna inomhus med massor av människor. Vi vet hur vi tillbringar denna tid hemma med maximal nytta för oss själva.

Lär

Vagten i det sociala livet kan användas som en möjlighet att få ny kunskap och bedriva självutbildning inom något av de intressanta områdena. Så idag är Master Class online-plattformen mycket populär, där du kan lära dig modefotografering med Annie Leibovitz, lära dig att bygga ett modemärke från Diana von Furstenbergs läppar eller lyssna på Anna Wintours råd. Du kan lära dig mer grundläggande saker på många kurser från prestigefyllda universitet - Stanford, Yale, Michigan Technological och många andra. Valet av discipliner är ännu bredare - från filologi och konst till kemi och hantering.

tåg

Att vara i ett trångt utrymme kan påverka vår fysiska form, så det är dags att komma ihåg hemträning. De har många fördelar: du behöver inte köpa ett prenumeration på idrottsklubben och i allmänhet lämna huset, du kan träna när som helst, sådana klasser kräver varken en sportuniform eller extra utrustning. Men den viktigaste effekten - forskare har bevisat att några minuters muskelbelastning med hög intensitet är lika effektiv som några timmars löpning eller cykling.  

Den huvudsakliga hemligheten med korta, men höga intervaller är oavsett hur länge träningen varar, men det är viktigt att kroppen vänjer sig till belastningen och kroppen får ett rusa av endorfiner, som det ofta saknar. Varje fysisk aktivitet höjer humör och ton, förbättrar självkänsla och stärker förtroendet för ens egen styrka. 7 Minute Workout, 8 Minutes Abs Workout och 28 Day Challenge- träningarna , samt en serie videor från Vogue UA och Nadi Shapoval med hemträning har redan lyckats bevisa sig.

look
Hur många bokmärkelistor med filmer och TV-program som du länge har velat se, men saknat tid? Äntligen har det kommit. Du kan börja med miniserier som Patrick Melrose eller The Night Administrator, och om du vill veta mer om virusproblemet har Netflix en utmärkt dokumentärserie Epidemic: How to Stop the Spread, som förklarar hur olika människor runt om i världen kämpar med olika typer av influensa. Eller så kan du se XXX

play

Brädspel är ett annat sätt att inte bli uttråkad hemma. Om du inte helt har vägrat att interagera med omvärlden kan du bjuda in ett par nära vänner på besök och medan du är borta timmar i ett trevligt företag. Du kan välja något sarkastiskt som det legendariska spelet Cards Against Humanity, spela det klassiska "Monopol" eller djuva in i DIXIT universum, där korten målades av den franska surrealistiska konstnären Marie Cardua.

Travel
Medan flygbolagen avbrutit flyg, och enskilda stater stänger sina gränser och skickar alla som lämnar för karantän, kan du åka på en inte mindre spännande resa - utan att lämna ditt hem. En av de mest eftertraktade är online-turer till de bästa museerna i världen - från Louvren till Vita huset. Förresten, 2017 implementerade Google projektet "Open Air Museums", där du kan åka på en resa till museer.

läs

Något som aldrig tar slut på tiden är läsning. Låt det tillfälliga fängelset inte bli ett skäl till missnöje, utan en möjlighet att sakta ner, andas ut och återgå till enkla och glömda glädje. Det är exakt vad trendjägaren Lee Edelkort, som ger råd till företag från hela världen, skrev i sitt brev från självkarantän.

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.