En liten blogg

Covid-19 för en motionär

Har inte tidigare motionerat på detta vis, med nästan enbart löpning och dessutom tämligen regelbundet, utan tidigare, har det varit dåligt utnyttjade gymkort, med uppvärmning på en roddmaskin, lite alibilyftande av vikter och sedan hem igen för att slå sig för brösten. Sedan några år tillbaka, så är det jogging/löpning (visst, brukar kalla det lufs) som gäller. Kanske inte alltid så schematiskt, men faktiskt inte med något längre sammanhängande upphåll, förutom när jag trampade ut en hälkudde i höger fot och på grund av detta, fick en ofrivillig stunds vila, med besök hos sjukgymnast och ett par gipsavgjutningar till inlägg. 

Den nästan avgörande anledningen att jag har lyckats fortsätta att springa runt kvarteren, är arrangerade lopp. Jag bokade in ett lopp tidigt. Det var ett mil-lopp i Lerum ( Lerumsloppet ) ett par månader efter jag hade kommit igång. Ville inte skjuta på det för långt fram, för att kanske då unna mig att fuska med träningen, för det var så långt kvar, men ej heller för tidigt, utan ville ge mig en chans att i alla fall komma runt. Så jag började i februari, men lufsandet och sprang i Lerum i slutet av april, vilket var rätt lagom. Det som då slog mig, var hur kul det var med arrangerade lopp. Jag hade, 2007 fuskat mig igenom ett Göteborgsvarv. Efter målgång var känslan, aldrig mer! Så att kalla det, att deltaga i ett arrangerat lopp, "vettetusan"! Så efter detta lopp runt Lerum, så har jag sprungit en jäkla massa lopp. Allt ifrån Göteborgs Brantaste och Skatås Rygger, till Jubileumslopp, Midnattslopp, Göteborgsvarv och halvmaran i Köpenhamn. 

Så kom 2020! 

Första loppet för året, som nästan alltid är WinterRun, gick ju av stapeln programenligt och kul var det. Efter det, så tänkte jag inte bara rada upp millopp och halvmaror, som vanligt, utan kanske springa lite mer udda arrangemang, så vi bokade in oss på Löparkalaset, Etape Bornholm, förutom Göteborgsvarvet. Allt har blivit inställt! Detta är ju väldigt tråkigt, så klart, men jäklar vad jag gillar uppfinningsrikedomen hos arrangörer och idésprutor. Det är #längeleveloppet, det är #sverigespringerrunstreak och det är en massa virtuella lösningar, för att folk inte skall samlas och springa samtidigt. 

 

Så med detta vill jag verkligen ta tillfället i akt och tacka jogg.sesverigespringer.seSweden Runners all andra som verkligen sprutar ut idéer om hur vi skall fortsätta att röra på oss.  

 

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.