PIGGELINA.SE

Inställt!

Inte helt oväntat, men igår kom beskedet: Backyard Ultra Sydkusten i sommar är inställt. Och jag bockar av min femte inställda grej i år, efter Barcelona marathon, löparresa till Portugal, SimrisUltra/ÖST och Stockholm marathon.

Börjar man räkna på det är det stora pengar som är ute och flyger. Och det är intressant vilka olika regler som gäller för olika event.

Barcelona: loppet flyttas fram till oktober och jag får välja om jag vill starta då eller vid nästa års upplaga i mars 2021.
ÖST: inga pengar återbetalas. Men man får förtur till 2021 och rabatterad startavgift med 30%.
Portugal: val mellan att boka om eller att få pengarna tillbaka. Ombokning belönas med ett presentkort på Runner’s Store.
Stockholm marathon: loppet flyttas fram till september och startplatsen med. Inget alternativ att få pengarna tillbaka eller starta gratis nästa år. Inte ens om man redan är anmäld till ett annat marathon den dagen i september…
BUS: Två val. Att efterskänka pengarna och därigenom få en t-shirt, gratis deltagande i virtuella lopp, rabatt på skor och förtur till nästa års lopp. Eller att få tillbaka 50% av startavgiften.

Olika arrangörer, olika lösningar. Och svåra beslut för mig att fatta…

Barcelona valde jag att flytta till mars nästa år. Efter en miljon förhandlingar med mig själv. För att man aldrig vet om Danmark har vågat öppna dörren tills oktober, och jag behöver till Kastrup… Och för att jag tror det är lättare att sälja en plats i mars, ifall jag skulle välja att inte åka.

ÖST: nästan skönt att slippa fundera. Man skulle kunna gnälla över att inte få en krona tillbaka men som mindre arrangör förstår jag läget. Jag klandrar ingen.

Portugal: flyttade fram till mars 2021. Det var inget svårt beslut. Det svåra beslutet var att shoppa upp presentkortet på Runner’s store. Eftersom jag typ inte sprungit på två månader har jag ju ingen aning om vad jag behöver! Men har förstått att vintertights inte är aktuellt längre… Så hit me, vad behöver jag?

BUS: Jag behöver varken en t-shirt eller gratis deltagande i ett virtuellt lopp som jag inte kan springa. Jag behöver heller inga Hoka-skor eller förtur till nästa år. Jag är ju världsmästare på att klicka hem startplatser när det är bråttom. Logiken säger att jag därför borde ta pengarna tillbaka. Men alltså. Jag vill ju ha kvar BUS. Jag vill ha kvar Petra och Marcus som lopparrangörer.  Vad fasen, en t-shirt till kan väl inte skada! Förmodligen min dyraste t-shirt ever,  men det f¨år det vara värt. För att inte riskera att bli utan BUS framöver!

Hur tänker du med allt som ställs in och dina förlorade pengar?

 

Inlägget Inställt! dök först upp på Piggelina.

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.