Vad du ska spela med familj eller vänner: 10 spännande stationära datorer

1. Skrubba

Du kanske till och med kommer ihåg det här spelet från barndomen - under sovjetiden var det känt som "Scrabble". Och namnet är inte av misstag: ordspel fyller på ordförråd, utbildar minne, utökar dina horisonter.

Spelarnas uppgift är att lägga ut orden från chips till hands. Ju fler ord och ju längre de är, desto bättre, eftersom vinnaren bestäms av antalet poäng.

"Scrub" finns i två versioner - klassiker och road (ja, du kommer inte att bli uttråkad med ett sådant spel ens på en lång resa).

2. Munchkin Deluxe

Spelets motto: "Urinmonster, ta skatter, ersätt vänner." Sammantaget är det roligt garanterat. Spelet skapades ursprungligen som en parodi på standardkorts-RPG: er, men tack vare den perky hooligan-andan, färgglada illustrationer från John Kowalik och intressant innehåll, fick Munchkin snabbt popularitet och fick fans över hela världen.

Detta spel är perfekt för företaget. Det finns två däck - "dörrar" och "skatter", från vilka spelaren drar kort och börjar pumpa sin karaktär och slåss mot monster. Hans mål är att vara den första som når den tionde nivån. Men detta är inte så enkelt: andra spelare gör sitt bästa för att förhindra, skapa hinder och öka styrkan hos monsteret. En spelare kan komma till undsättning, och sedan måste du betala med dina skatter. I allmänhet uppmuntras ett oärligt och listigt spel starkt, och en hälsosam ande av spänning för hela kvällen garanteras.

3. Imadznarium

När du ska till ett stort företag vill du inte förstå reglerna på länge. I detta fall är ett enkelt men beroendeframkallande spel det du behöver. Imaginarium passar helt och hållet till denna beskrivning. Detta är ett föreningsspel som hjälper dig att bli mer öppen i kommunikation och lära dig mycket om andra, förstå deras tankar.

Hur man spelar: vi tar ut ett kort från däcket (jag noterar att de alla är med fantastiska illustrationer), gör en förening, och resten av spelarna borde hitta i kortets kort en sådan bild som väl passar den definition du föreslår. Och detta medför uppvärmd diskussion och en otrolig fantasiflukt.

4. Cytometern

Ett bra spel från studion till Artemy Lebedev. Spelare uppmanas att visa förmågan att tänka logiskt och gissa vilka ord som saknas i orden om denna världs storheter. Det finns 120 kort, 120 aforismer med ett saknat ord - spelare måste välja mellan tre alternativ vilket.

Lek med nära och kära för poäng eller för intresse - som du vill. "Cytometern" är kompakt, så du kan ta den med dig både på besök och på resa. Och till och med spela ensam när det blev tråkigt.

5. Alias

Ett spännande spel som skiljer sig lite från den klassiska versionen. Korten här är indelade efter svårighetsnivåer i ”vuxna” och ”familj” så att även barn kan tävla med sina föräldrar i förmågan att förklara ord.

Spelets mål förblev oförändrat: det första som kom till mållinjen. För att göra detta måste du gissa så många ord som möjligt som en annan deltagare förklarar under den tilldelade tiden. Det är viktigt att komma ihåg att ordet självt och dess kognater inte kan kallas. Synonymer, antonymer, beskrivande förklaringar är tillåtna.

Du kan spela Alias ??både i lag med minst två personer, och oberoende på grundval av "för sig själv." Köpare säger att det är ännu mer intressant.

6. En

Det dynamiska och intressanta spelet "Uno" har en obestridlig fördel: det kommer att vara bekvämt att spela även ett mycket stort företag. Varje spelare får sju kort som han försöker bli av med under hela spelet. det är också intressant hur casino utan Registering Han kan kasta kort om de sammanfaller med toppen i färg (eller använder kort med specialeffekter), och när han bara har ett kort kvar i handen måste du ropa "Uno!". Om en motståndare skriker framför dig måste du ta fler kort.

7. Bang!

Indianer, gevär, westerns och salonger - allt detta är ett kortspel, något som påminner om "Mafia".

Varje spelare får ett kort som definierar sin roll och sitt mål i spelet. Det finns bara fyra roller: sheriff, assistent sheriff, brottslingar och förrädare. Sheriffen måste räkna ut och döda alla brottslingar och samtidigt förrädaren. Sheriffens assistent är att skydda chefen fram till slutet. Kriminella måste ta bort sheriffen, men inte skjuta sina egna killar. Förrädaren bryr sig inte alls - han är ensam om han bara skulle vara vid liv i det här röran.

Naturligtvis känner inte spelarna till varandras roller, alla känner bara till sheriffen. Men till och med att känna honom i sikte, att döda en representant för lagen är inte så enkelt. Spelare känner också till varandras förmågor. Ett kort med denna information distribueras tillsammans med rollkort.

8. Kolonisatorer

Familjespelet för strategälskare blev allmänt känt redan 1995 efter att ha mottagit Spiel des Jahres Award. Sedan dess har intresset för henne inte bleknat, och det finns fler och fler fans.

Spelet tar dig, fredliga nybyggare, till ön Katan. Din uppgift är att kolonisera området, känna på dig själv kolonialisternas charm och svårigheter i livet. Du måste ta ut resurser som alltid är knappa, bygga byar, vägar och städer, försvara dig från rånare och handla med dina grannar. Under spelet får du poäng. Vinnaren är den som får 10 poäng snabbare än resten.

9. Monopol

En klassisk ekonomisk strategi som knappast någon har hört talas om. Den första versionen av spelet släpptes 1935, och sedan dess har mer än 250 miljoner exemplar sålts.

Kald beräkning och förmågan att tänka några steg framåt - sådana kvaliteter bör vara innehavna av alla som vill öka sitt startkapital och vinna. Spelare måste köpa fastigheter, företag och aktier. Men om det finns egendom, så finns det skatter som måste betalas.

Inte alla kan hålla sig flytande och inte gå i konkurs under villkoren för hård konkurrens. Men om du lyckades är du en riktig monopolist och en vinnare.

10. Dominion

Ett annat brädspel, vars syfte är att utöka sina ägodelar och fylla på skattkammaren. Men att göra detta är inte lätt.

Du, som förfäderna, styr ett litet kungarike vid kanten av floder och skogar. Men när du väl blir trång i bekvämligheten med ägandet. Du vill bli den mest kraftfulla och inflytelserika, att ha nya länder och få berömmelse som den rikaste härskaren i det medeltida Europa. Monarkens rivaler i spelet är besatta av samma idéer. Med dem måste du kämpa för varje land.

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.