Jag vann!


Nä, jag pratar inte om något tävlingslopp, utan jag vann ett pris i Länge Leve Loppet! Som jag nämnde i ett tidigare blogginlägg så är det ett virtuellt lopp som körs varje söndag, och jag har deltagit varje vecka sedan det drog igång för 8 veckor sedan. 

Vilket pris sedan, en stugvecka för fyra personer i Idre fjäll! Jag har inte riktigt förstått om de lottar ut priserna eller om de läser allas inlägg, själv valde jag att slå till med ett "nödrim" om min lite speciella situation som jag råkade ut för i söndags, och det verkade ju gå hem. Nu återstår bara att lista ut vilken vecka som skulle passa, samt övertyga Amanda om att vilja göra en semestervecka i fjällen. Och vem vet, det kanske råkar sammanfalla med Idre fjällmarathon... 

Såhär såg rimmet ut ifall ni undrar:

"Fick avbryta mitt första lopp-försök, och istället bege mig hemåt för ett toalettbesök.
Ty nöden har ingen lag, så lyssna till kroppens signaler för att slippa obehag.
Och kanske hjälpte det också för att benen lossa, då jag mitt förra 10K-PB lyckades krossa!"

Idag var jag också med om något roligt när jag var ute och sprang dagens pass. Jag testade på en variant av intervaller, och under en av de snabba partierna passerade jag en äldre herre i spåret som också var ute på en tur. Tänkte inte så mycket på det, just i dessa motionsspår är det nästan alltid andra ute och springer samtidigt som en själv. 

Efter 4 ytterligare rundor så stannade jag vid utkanten av motionsspåret för att stretcha en stund, jag hade en ljudbok i lurarna och var rätt trött efter passet. Då kommer sagda herre fram till mig och ville veta vilket tempo jag sprang i, berätta hur ofta han själv springer (vilket var ofta trots sina 63 år, även om åldern gjorde att återhämtningen inte längre var vad den en gång varit), olika typer av träning och bara allmänt snacka lite löpning. Och han var så intresserad och glad att till och med en introvert ensamvarg som jag själv blev pratglad! 

Detta är något jag verkligen uppskattar med denna motionssport, gemenskap och tillhörighet var man än befinner sig, fastän det oftast är en individuell aktivitet. Jag hoppas att få se honom ute i spåren framöver också, och gärna bli omsprungen så att jag kan ställa samma fråga till honom!
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.