Vecka 22 2020

 
Morgans marathon, 42,2 km! 

När Stockholm marathon skjuts fram och ev. får ställas in p.g.a. Corona så får man ta saken i egna fötter. Ett eget marathon längs Sörmlandsleden och ute i Tullinges skogar, mara-helgen till ära och på dagen av det sista Länge Leve Loppet. Jag hade sedan innan bestämt mig för att detta lopp skulle få ta den tid det tar, ingen stress. Så det var ganska skönt att kunna ta det lite lugnt när man fyllde på vattenflaskan vid en av pumparna längs vandringsleden efter 12,5 km, eller när jag blandade mer sportdryck på rasplatsen vid Lida kring 24 km.
 
Loppet som sådant utgick från Rudans friluftsområde och därifrån tog jag Sörmlandsledens etapp 5 till Paradiset, och sedan etapp 6 från Paradiset till Lida friluftsgård. Därifrån tog jag ~12 km av den 18 km slingan som cirkulerar Lida, Harbro och Brantbrink. I Lida mötte dessutom Amanda upp och cyklade lite med mig mellan kilometer 24-30. Så fick med hennes hjälp några fina bilder att dela med mig av också.
 
 
Efter detta sprang jag några små-cirklar längs spåren kring Brantbrink för att sedan röra mig hemåt. När jag kom hem till lägenheten var det fortarande 700 meter kvar för ett fullt marathon, så jag fick återigen gräva lite i vilje-reserven för att springa 350 meter förbi hemmet och sedan vända. Men känslan när Amanda var ute och hejade mig i mål var oslagbar!
 
En mening som det känns som att jag säger efter i princip varje marathon är "sista milen var jobbig", och jag kände nog mer så idag än någon annan dag. 600 höjdmeter under passet får säga sitt när man sätter det i relation till Berlin marathons ~80 m eller Stockholm marathons ~260 m. Nu återstår bara att se hur kroppen känns imorgon, jag hoppas att kroppen inte är alltför sliten så att jag ska kunna ta en lugnare jogg på några kilometer men vi får se. Jag är åtminstone övertygad om att jag kommer att sova som en stock ikväll!
 

Totalt för veckan blev det 78,9 km, och mitt running streak håller fortfarande i sig sedan första april. Så två fulla månader eller 61 dagar! Vi får se om jag orkar hålla liv i det i juni också...
 
 
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.