Bra start

Första veckan gick över förväntan, träningen kickade igång utan problem. Sen kom värmen i helgen och det blev olidligt att leva. Jag satt vid datorn med en fläkt, och led. Jag är verkligen dålig på att hantera temperaturer över 30°C. All blåst har gjort luftrören alldeles sköra och uttorkade så jag låter som ett kärleksbarn mellan Johnny Cash och Pierre Isaksson. Hotande nackspärr har jag fortfarande. Det är inte bra att sitta i drag hela tiden tydligen.

Vatten har jag försökt komma ihåg att dricka. Det är lätt annars att småäta, eftersom kroppen suger på att berätta vad den vill ha. Ett oidentifierbart sug är oftast törst har jag lärt mig. Så mycket vatten, särskilt när det är varmt.

Kontrollerat portionsstorlekarna är något jag inte gjort på ett tag, men eftersom jag stått still så har de åtminstone inte ökat. Om jag ska påbörja en viktnedgång däremot behöver jag kalibera mig lite. Men där är jag inte än. Det första steget är att få in träningsrutinen.

Vi leker fortfarande mycket, äldsta dottern och jag, bara känner på vikterna och höjer och sänker dem allt eftersom vi kommer på att det var tyngre eller lättare än vi trodde. Jag blev så stolt när hon höstade upp 40kg i marklyft utan synbara problem, på första försöket. Hon har alltid sagt att hon inte kan, hon är för stel osv men när hon väl försökte så satt det som en smäck!

Så vi ska fortsätta leka lite till, bara känna på vikterna och vara allmänt kravlösa ett tag till. Bara in rörelser, utforska gränser, träna teknik. Det finns tid för schema senare, om vi vill bli strukturerade och känner att det behövs. Så här i början blir man starkare nästan oavsett hur man gör på gymmet, så det är bara att passa på och njuta!

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.