Bra pass!!

Eftersom gymmet var rätt fullt igår, äldsta dottern och jag åkte vid fel tid verkar det som, så fick vi börja med en övning jag inte gjort förut: goodmornings. 

Det är en populär övning i andra sammanhang har jag förstått, jag tyckte den tog mest på baksida lår och mindre på rumpan men det kan också vara så att det är mina hamstrings som är ovana vid styrketräning (och börjar gnälla först) medan gluteusmusklerna är ganska härdade redan.

De andra övningarna är samma som jag brukar gilla, militärpressen gick väldigt bra eftersom vi körde den tidigt i passet den här gången. Stången bara flög upp, och det var bara mot slutet av pyramiden som jag började få mjölksyra. Jag råkade, ofrivilligt ska tilläggas, att distrahera min dotter så pass att hon höll på att tappa stången när jag förklarade att "i militärpressen är det axlarna som ska göra lyftet, inte tuttarna". Killarna på bänken bredvid sneglade nyfiket, dottern exploderade av skratt och fick släppa stången både hastigt och lustigt.

Men lutar man sig för långt bak blir det en stående bänkpress... försökte jag förklara, men för döva öron. Konstigt. 

Jag såg sen att jag predikade för kyrkokören, hon är brutalt stark i militärpressen och behöver inte luta sig bakåt nämnvärt för att hösta upp en massa vikt. Bara så mycket att hon inte knockar sig själv under hakan med stången på väg upp.

Det jag är mest nöjd med för egen del är knäböjen, två stabila (om än nervösa) femmor på 70kg. Inget bälte, inga lindor eller något. Bara jag och en tung stång. Trots den långa frånvaron kändes det som att benen mindes, och hade roligt igen.

Bänkpressen gick tyngre eftersom vi körde den så sent i passet, vi bytte plats på militärpress och bänkpress och det märktes. Jag fick slita betydligt mer för mina reps här, men det gick. Stångrodden var mer en fråga om att exekvera, det var inte speciellt tungt påstod armarna. 

Goodmornings 1x5 på 15kg, 15kg, 20kg, 15kg
Militärpress 1x10 på 15kg, 1x5 på 20kg, 22,5kg, 20kg, 1x10 på 15kg
Knäböj 1x5 på 20kg, 45kg, 50kg, 70kg, 70kg
Bänkpress 1x10 på 25kg, 1x5 på 30kg, 30kg, 30kg
Stångrodd 3x5 på 30kg

Det kändes otroligt bra, kroppen svarade villigt och ivrigt. Särskilt i knäböj, vikterna bara flög upp. Det är bara att njuta när det är så. 

 

8 kommentarer till inlägget

1975 • Lund
#1
13 augusti 2020 - 14:48
Intressant med good mornings. Kör dem själv ibland (senast igår), men då de dagar jag har rygg på schemat.
Annica Johansson
1973 • Stockaryd
#2
13 augusti 2020 - 16:09
Det var intressant, jag har inte uppfattat den som en ryggövning alls :o
1975 • Lund
#3
13 augusti 2020 - 23:23
Hade ett projekt för ett tag sedan då jag (och min pt) lade lite extra fokus på min ländrygg, och gm var en av de övningar han rekommenderade då (de övriga var vanliga och raka mark, rygglyft/ryggresningar och GHD back extensions). Nu bestämde jag efter ett tag att vi skulle släppa fokuset på just ländryggen, eftersom det visade sig att den är grymt stark och inte behöver något extra fokus :-D, men just good mornings kör jag fortfarande emellanåt.
Annica Johansson
1973 • Stockaryd
#4
14 augusti 2020 - 02:19
I synnerhet marklyften förstår jag varför de är med :-)
Jag antar att jag lider mer i hamstrings än någon annanstans av goodmornings för att det är där jag är svagast, det är den svagaste länken i kedjan som börjar gnälla först har jag märkt.
1975 • Lund
#5
14 augusti 2020 - 11:43
Det är alltid intressant att analysera sig själv och hur man reagerar på olika övningar :-) Själv har jag en lite bekväm rumpa, vilket gjorde att min förra pt rekommenderade (gissa 3 ggr...) gm och raka mark i min uppvärmning för att väcka den :-D Då kör jag iofs bara 3 x 3 av varje med enbart stången.
Annica Johansson
1973 • Stockaryd
#6
14 augusti 2020 - 11:51
Oh, det bränner bra i baken bara att tänka på det! Men nu kan den knappast vara bekväm längre, efter den regimen? :-)
1975 • Lund
#7
14 augusti 2020 - 12:21
Bekväm är den nog fortfarande i sig själv, men eftersom det är ett stående inslag i min uppvärmning tillsammans med sidogång med miniband vet den att det betyder att den måste börja jobba och inte kan lata sig :-D
Annica Johansson
1973 • Stockaryd
#8
14 augusti 2020 - 12:29
Ah, du håller den i herrans tukt och förmaning :-)

Ja, det är med blandade känslor jag känner övningarna bränna i baken, för det betyder ju å ena sidan att jag gör rätt, å andra sidan är risken överhängande att det blir obekvämt att sitta i några dagar framöver!

Men jag försöker dosera det över tre lite mindre pass istället för två mastodonter, så kanske jag inte handikappar mig själv ideligen. Teorin är sådan i alla fall :D
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.