Kul träning

Jag hade inte glömt så mycket som jag trodde. Ja, en del namn och uttryck förstås. Finlir. Tajming. Men teknikerna satt där de skulle fortfarande, och jag kände mig riktigt nöjd med kvällen när vi åkte hem. Det är fortfarande en massa ord som saknas, namn på tekniker och positioner som fallit bort. Luckorna är till för att fyllas, jag misstänker att det kommer att gå fortare att komma ihåg sakerna andra gången. Att hjärnan sparat det någonstans, långt bak, och gräver fram det så småningom.

Ju-jutsu kai, för de som undrar, är självförsvar och konditions- och styrketräning i ett. Så här kan det se ut när två svartbälten visar upp teknikerna:

Törs jag ta sikte på svart bälte igen, efter ett så långt uppehåll? Ja, kanske. Jag vet inte. Jag kanske är för gammal nu, snart 50.

Nästan 15 års uppehåll, och när jag stod där på mattan igen kunde jag inte för mitt liv förstå varför jag slutade. Varför jag inte bara gick vidare till en annan klubb. Det är ju inte så att det inte finns några att välja på i Stockholm, där jag bodde då.

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.