PIGGELINA.SE

Skåneleden SL5: Landskrona-Rydebäck

Idag är det vandringens dag och det förtjänar ju att firas. Så vi slår till med min favoritsträcka längs kusten, Landskrona-Rydebäck! Och den kan liksom inte göra någon besviken.

Skåneleden

Vi parkerar bilen vid stationen i Landskrona och letar oss ner till starten vid Citadellet. Vi hittar startskylten och går i pilens riktning. Efter 50 meter tar det stopp och någon har uppenbarligen ätit upp alla orange markeringar. Vi får konsultera gamla meriter och Fredriks favorit-app Topo maps för att hitta rätt. Men sen flyter det.

Skåneleden

Oklart om det är för att det är vandringens dag eller om Ullared har stängt, men leden är full av folk. Det är löpare, vandrare och picknickare. I små grupper och i stora. Så härligt att så m¨ånga faktiskt tar sig ut! Även om man får passa sig om man inte vill hamna i någon annans fotoalbum, eller få med andras huvuden på sina insta-bilder. I rundans brantaste trappa befinner jag mig plötsligt mitt i någon annans photoshoot. Trots att jag hänger halvt ut i en närliggande buske i ett försök att göra mig osynlig,  lämnar jag mitt avtryck i form av en rödklädd högerarm i kanten på deras familjefoto.

Skåneleden

Anyway. Sträckan är lika bäst som alltid. Lite mindre blommor och lite mer vind så här års. Lite gråare och råare men också snäppet coolare. En favorit som alltid levererar!

Skåneleden

Efter Rydebäck kan man enkelt ta tåget tillbaka till Landskrona. Eller så råkar man ta fel tåg, hamna i Helsingborg och av en händelse råka dricka en cappuccino istället….  Alla vägar bär till Kaffe. Heter det inte så?

Inlägget Skåneleden SL5: Landskrona-Rydebäck dök först upp på Piggelina.

1 kommentarer till inlägget

Fredrik Mindelsohn
1971 • Floda
#1
13 september 2020 - 14:28
Jo, precis så heter det! :-D
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.