PIGGELINA.SE

Fars dag

Ibland undrar jag varför jag blev som jag blev. När det gäller mitt intresse för träning är det definitivt min pappas gener som slagit igenom. Här kommer ett inlägg om min pappa på självaste fars dag.

Min pappa åkte skidor när jag var liten. Mycket och ofta. Och när han inte åkte så vallade han. Grönt, blått och klister. Med mammas strykjärn. Har för mig att det inte var helt poppis.

Det var inga fjösiga rundor runt kvarteret vi snackar, han åkte sju mil och sånt. Jag tycker mig se en långdistans-gen som möjligen har gått i arv i rakt nedstigande led….

Anyway. När han kom hem efter sina rundor luktade han som lite för gamla underställ gör i kyla. Skidsvett. Därav begreppet som ingen annan visade sig känna till. Men fenomenet kan anas hos hela den här familjen, så nog kan det finnas något i genetiskt i det också.

Pappa hade en förhoppning om att även jag skulle bli skidåkare. Han såg en talang i dottern som kom tvåa i skolans skidtävling trots att hon aldrig tränade. Han köpte den finaste utrustningen men det var störtkört. Hon ville hellre göra tidningar och hoppa tvist.

När jag började springa tändes ett nytt hopp. Han studerade resultatlistorna från Umemaran och såg att jag skulle placera mig bra. I åratal önskade han att jag skulle komma ”hem” och visa var skåpet skulle stå. I november 2018 spontan-anmälde jag mig till en halvmara i Umeå för att han skulle få utlopp för sin hejaklacksdröm.  Utan några som helst ambitioner att ställa några skåp.

Medan hyfsat sport-ointresserade mamma undrade om hon behövde komma och titta, gick min pappa all in. I varenda gathörn dök han upp. Med printad karta över bra hejarklacksplatser.

Jag lyckades inte helt ställa skåpet på rätt plats. Jag hade en tjej före mig i mål. Men det får duga. Jag tror han blev stolt. Även fast jag inte hade några pjäxor…

När Corona tillåter ska jag köra en favorit-i-repris. Att springa med en sån supporter är coola grejer minsann!

Inlägget Fars dag dök först upp på Piggelina.

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.