PIGGELINA.SE

28 år sedan Corona

Alltså ni tror kanske Corona är något nytt och läskigt men det är faktiskt tack vare just Corona som jag träffade Fredrik. Det var ett studentställe i Umeå på det glada nittiotalet. Hade förmodligen väldigt lite med virus att göra men ändå…

Det är den 21 november 1992 och jag laddar för en kväll på Corona. Klär på mig den trendigaste kavaj-västen över en grå polotröja och matchar med galet läckra ”cykelbyxor”. Jag har en tråkig kväll och är precis på väg hem när Fredrik dyker upp. I mitt minne är han sjukt vältränad, och bred som en ladugårdsdörr över axlarna. Men minnet kan ha spelat mig ett spratt.  Anyway. Vet inte om det var ladugårdsdörren, hans mössa med Teenage Mutant Ninja Turtles eller hans förmåga att sno ihop ris med en burk Uncle Bens som fick mig på fall. Oavsett blev det ju ganska bra. 28 år senare har vi fortfarande roligt ihop.

Som när vi tar oss fram på Skåneleden, äter på crazy fina restauranger eller köper lastpallar med havremjölk.

Men på dessa 28 år har vi fortfarande inte löst konflikten om fönstret ska vara öppet eller stängt. Oklarheter råder även i frågorna nedan:

Är det värst med smulor eller kläder på golvet?

Vilket är viktigast,  att kunna föra ett samtal utan att somna i en mening FÖRE klockan sju på morgonen eller EFTER klockan 21 på kvällen?

Är man en loser om man snoozar?

Får man sparka någon diskret på underbenet om man tycker vederbörande bör gå upp?

Ska lakan tvättas i 40 eller 60?

Är det bättre att göra fort och fel än att aldrig göra något?

Hur länge får man vela över vilken mat man ska äta?

Om ytterligare 28 år har vi kanske kommit till en lösning…

Inlägget 28 år sedan Corona dök först upp på Piggelina.

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.