RunTobyRun!

Lite jobbigare måndag

Det blev en rätt okej träningsmåndag ändå – trots att hårda vindar och en skum dagsform tvingade mig att tänka om och ta till ”plan B” istället för att springa som planerat.

Den ursprungliga planen var att ta tåget till Trelleborg och sedan springa en halvmara hem över åkrarna, men när det kom till kritan kändes det inte så värst lockande att springa genom det öppna Söderslättslandskapet i vindbyar på upp mot 16 sekundmeter.

Tog istället bilen ner till Trelleborg för att springa ”BUS”-rundan med justering efter vindriktningen, vilket innebar att jag sprang den bortre loopen åt motsatt håll för att få vinden i ryggen längs den utsatta rakan längs havet. Onekligen mycket trevligare än att behöva springa framåtlutad som en backhoppare i 1.5 kilometer…

Har hunnit gå några månader sedan jag sprang här senast och blev därför överraskad när jag upptäckte att kommunen varit framme och asfalterat grusrakan längs vattnet till ett jämnt och fint underlag – men som samtidigt innebär att det blir lite hårdare under fötterna för alla som tänker springa BUS (Backyard Ultra Sydkusten) framöver.

Saknade faktiskt gruset lite – kunde de inte byggt bort vinden och all äcklig tång istället?

 

Första varvet gick väl okej, precis under 6 blankt per kilometer, även om benen kändes rätt tunga. På andra varvet sänkte jag tempot något och bestämde mig sedan – mitt ute på den berömda ojämna ängen – att skrota planerna på att göra en halvmara och istället avrunda passet efter två varv. Med lite jogg efteråt blev det 15 kilometer idag – helt okej – och som kändes betydligt bättre än att tvinga sig runt ytterligare ett varv ”bara” för att det var tänkt så.

Efter den svaga våren, där jag hämmades av diverse krämpor, trodde jag ett tag att det skulle bli svårt att klara mitt årsmål om 1200 kilometer. Men efter att ha pinnat på bra under sommaren och hösten kunde jag bocka av detta redan i slutet av oktober och nu ser det till och med ut som att jag kan slå mitt årsrekord på 1463.8 kilometer. Det vore i så fall anmärkningsvärt eftersom jag vid halvårsskiftet var hela 22 mil efter... Ett gap som jag nu alltså lyckats hämta hem och i nuläget fattas det bara 72 kilometer till rekordet, vilket jag borde greja med god marginal om jag bara får vara fortsatt hel och frisk.

Förhoppningsvis kan jag sedan öka på träningen ytterligare för att komma riktigt bra förberedd till nästa stora mål som är Göteborgsvarvet i maj. Om det nu blir något...

RunTobyRun!
www.runtobyrun.se  

Fotnot: är ledig från jobbet årets fem sista måndagar för att tömma de semesterdagar som annars skulle riskerat frysa inne, därav ordet "träningsmåndag". Känns ju mer meningsfullt att träna dagstid än att besöka något läskigt köpcenter...

2 kommentarer till inlägget

2009 • Klippan
#1
7 december 2020 - 22:16
Tack för intressanta bloggen. Håller tummarna Du fixar nytt årsrekord.
Thobias Ligneman
1967 • Västra Ingelstad
#2
8 december 2020 - 07:38
Hej Forrest!

Vill ju alltid KUNNA springa mer, men då och då kommer det ju små eller stora skavanker som stör planeringen. Plus åldern...

Lyckas jag fortsätta som nu ett halvår till kanske jag kan landa på 1800-1900 km och det vore ju härligt men mer än så pallar nog inte denna kropp.

I slutändan spelar det inte så stor roll - hellre springa kortare rundor och må bra än att inte kunna träna alls.

(Men visst, det är kul med siffror - i alla fall så här års innan träningsdagboken nollställs)
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.