Skånska stigar

Sol utekaffe och vatten

Om jag ska formulera en önskelista för första halvan av 2021 ser den ut såhär.

Få se solen ordentligt. De senaste två månaderna kan man räkna antalet soliga dagar på ena handens fingrar. Det gör inte underverk för humöret direkt.

Åka till Karlshamn och springa eller promenera ute på Sternö och Boön. Gärna promenera med Poppy, men kanske ännu hellre jogga på egen hand, tassa och skutta över klipporna. Skölja bort joggsvetten i havet och få tillbaka värmen med medhavt kaffe.

På tal om kaffe: massor av utekaffe. Gärna i form av picknick med barn och hund. I min almanacka finns det två uppslag med habit trackers där man kan markera alla dagar man gör en viss grej, och på så vis få en väldigt överskådlig bild av hur många gånger under året man gör just det. En ska jag använda för att hålla koll på antal bad i havet och den andra för att räkna antalet utekaffe.

Jag vill börja orientera igen. För några år sedan tränade jag lite med Simrishamns orienteringsklubb, men det har inte blivit av sedan jag bytte jobb och hamnade på annan ort om vardagarna. Men det hade varit jätteroligt att börja igen.

Cykla och jogga på frusna stigar. Just nu är det så lerigt i skogen att man är rädd att sjunka ner i leran och aldrig komma upp igen, så att få uppleva frusna stigar hade varit rena drömmen.

Och så vill jag få tid att utforska nya stigar och bygga upp arkivet med skånska stigtips här på bloggen. Ärligt talat hänger det här lite ihop med punkt ett på listan. Det blir roligare att ge sig ut och uppleva nya ställen när allt inte bara är jämngrått och dimmigt. Bilderna blir dessutom bättre om det åtminstone är hjälpligt ljust så att man ser vad de föreställer.

Så kom igen nu solen! Gör du ditt så lovar jag att ta tag i resten.

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.