2020


2020 var ett speciellt år i många hänseenden, och så även för min träning. 2019 kom jag precis över 1000 km löpta under året utan att ha något specifikt mål, så inför 2020 ville jag öka min totala volym och satte ett i mina ögon ambitiöst mål på 1500 km. Men i och med mycket hemmajobb och insparad tid i form av ingen pendling (samt att träningen kanske behövdes än mer för att man inte skulle bli tokig?) har kilometrarna fullkomligt rasat in.


I snitt ungefär 5,5 km per dag alltså! Även om träningsmängden har varierat upp och ner under året som alltid beroende på motivation, skador och evenemang.

En annan väldigt intressant analys om jag jämför åren 2019 med 2020 så har jag alltså dubblat min totala distans, men än mer förvånande var kanske att jag har ökat antalet höjdmeter från 11038 meter till 26103 höjdmeter, en ökning med 2,4 gånger fjolåret. Slutsatsen från det tror jag är att det helt enkelt är backigare i Tullinge där jag sprungit merparten av mina pass, samt att det lätt blir några extra höjdmeter på de pass man springer i skogen, antingen längs Sörmlandsleden eller när jag sprang Höga Kusten-leden.

Kollar man på Stravas "värmekarta" över mitt år, så ser det ut såhär. Överlägset mest löpning nära Tullinge, men också en del i Södertälje innan flytt, samt en del inne i centrala Stockholm.Som om det inte räckte med löpningen för att stilla mitt träningsbegär detta Corona-fyllda år så fick jag också upp mina ögon för cykling. 833 km totalt över året, och jag misstänker att det kommer bli en hel del mer nu 2021.Exakt vilka träningsmål jag har med året 2021 har jag inte riktigt bestämt än, men jag har börjat fundera på det och kommer garanterat dela med mig av dessa när jag bestämt mig. Överlag lärde jag mig mycket om mig själv 2020 och min träning.

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.