PIGGELINA.SE

Skåneleden. Premiär på SL6

Vi har testat delar av SL 1, 2 och 5. Idag var det premiär för hyfsat nya SL6 och en runda runt Åhus.

skåneleden åhus

Etapp: 19 – Rundslingan Täppet-Horna Fure-Sånnarna-Åhus
Hur: Bil till Åhus och parkering vid Åhus Camping.
Svårighetsgrad: platt och lätt.

Rundslingan mäter 18 kilometer och hade varit som upplagd för löpning. Men Fredrik har ont i vaden så vi vandrar. Precis som han vandrat med mig under hela mitt skadeår 2020.

Med start i Äspet tar vi vänstervarv på rundslingan. Börjar i tallskog, fortsätter över hagar och genom villakvarter för att sedan avsluta på beachen.

Första delen är förvisso fin men inget WOW. Det är skog, och en skog som för dagen är alldeles beige. Allt är beige. Himlen, marken, träden. Men marken är mjuk och stigen lättpromenerad. Det rycker lite i löparbenen minsann. Inte ens jag hade stukat fötterna här!

De öppna hagarna imponerar inte heller särskilt mycket i sin beige ton. Det blir faktiskt nästan bäst när vi kommer in till civilisationen. När vi får kika in i folks fönster, kolla in snajsiga hus och upptäcka Åhus supermysiga centrum. Med de gamla husen och de mysiga gränderna. Att gå längs Helgeå är också superfint om än ett område under lite ombyggnad just nu. Kan tänka mig glasslivet här om ett par månader. Som pricken över i:et på vilken vandring som helst.

Vi kommer ner på Åhus-beach-beachen. Där den årliga beachhandbollsturneringen hålls varje år. Där vi och alla handbollsföräldrar har trängts i många somrar, delat kvadratmeter med fler människor än man ens kan föreställa sig nuförtiden. Det brukar vara FULLT. Idag är stranden vår. En grym känsla.

Passerar en höghöjdsbana som får det att kittla lite i magen men som ändå lockar lite. Som tur är, är den stängd. Jag hade ändå inte vågat…

En bra dagsetapp som rekommenderas. Både för löpning och vandring. Väntar man några månader kan man krydda upplevelsen med bad!

 

Inlägget Skåneleden. Premiär på SL6 dök först upp på Piggelina.

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.