PIGGELINA.SE

Att känna sig gammal!

Jag är 23 i själen. Men allt oftare har jag börjat känna mig som hundra. Som idag.

Jag har precis rivit av ett av mina mest omtyckta spinningpass när en annan instruktör kommer in i salen. Han tittar förundrat på mig när jag trycker på EJECT och en cd-skiva kommer utfarandes ur musikanläggningen.

-Kör du med CD???

Ehh ja.

Och det slutar inte där. För han noterar årtalet. 2011. Alltså det är TIO år gammalt. Jag är en dinosaurie.

Men det märks inte bara där. Jag har svårt att se texten i morgontidningen (ja, en sån på papper!) och måste ha maxbelysning i taket till frukost. Ni som passerat 40 vet att det händer över en natt. Nästan på pricken på 40-årsdagen. Med samma millimeterprecision som den första kallelsen till mammografi. Och sen går det bara utför.

Men hörseln är intakt. Min hörsel that is. Fredrik hör som en kratta, och när jag häromdagen tipsade om att gå på hörselkontroll svarade han VA? Och det var inte ens ett skämt!

Han har å andra sidan en outlook-kalender medan jag fortsätter envisas med papper och penna. En privat och en jobbkalender. Och jag grämer mig nästan dagligen över den totala bristen på synkning däremellan.

Jag kan heller inte sätta på teven. Därför behöver ni inte fråga mig om en enda serie på netflix för jag vet inte hur man gör! Trots att Fredrik köpt en fjärrkontroll för dummies till mig. Jag fattar liksom inte vad det är för fel på ON-knappen och en sifferknapp. Så som det var förr…

Men jag hörde i alla fall ordet Clubhouse före honom!

När känner du dig gammal?

 

Inlägget Att känna sig gammal! dök först upp på Piggelina.

5 kommentarer till inlägget

1960 • Kungsholmen
#1
24 februari 2021 - 08:27
Välkommen ! Det nya normala :I
1974 • Knivsta
#2
24 februari 2021 - 08:39
Känner igen det du beskriver även om jag kanske kommit lite längre i tekniken. Däremot så blir jag bättre på att njuta för varje år som går. Jag njuter när jag är i skogen o jagar, njuter när jag springer, njuter av mat o dryck, njuter av lugnet i soffan när jag kollar på fotboll. Så jag gissar att det går jämt ut med krämpor o diverse åldersrelaterade defekter!
1973 • Kävlinge
#3
24 februari 2021 - 16:48
#1 - tack. Även om jag inte riktigt gillar tanken :D

#2 - jag med. Njuter av allt det där utom fotbollen. Och tekniken :D
Thobias Ligneman
1967 • Västra Ingelstad
#4
25 februari 2021 - 13:23
När jag var 23 var jag ung, smal och hyfsat snabb - det är jag inte längre... Men det jag kan sakna mest från den tiden - i alla fall kopplat till löpning och annan fysisk aktivitet - är att jag aldrig var skadad. Aldrig.

Några dagars feber var heller inga problem - blev man bara frisk var det inga problem att sticka ut och kuta en mil i högt tempo. Men nu känns det som att samma feber slår ut 80 procent av flåset så att man måste börja om från ruta ett...

Thobias Ligneman
1967 • Västra Ingelstad
#5
25 februari 2021 - 13:25
Och tekniken... Ja, på något sätt hade det väl sin charm i att telefonen satt fast i väggen, teven stod där den stod och att man inte behövde hänga på sociala medier hela tiden.

Fast TV-utbudet var onekligen sämre. Heja Netflix!
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.