Tunga ben, huvudvärk och håll

Efter ett jogginguppehåll sedan mitten på januari var det dags att ge sig ut och springa igen. Mitt uppehåll berodde helt enkelt på vintern. I Västerås har vi haft snö och isigt halt underlag och minusgrader mellan –  10 och – 13 en längre tid. Jag har varit frisk hela den här tiden så istället för att jogga har jag tagit många och långa promenader och åkt en del längdskidor så jag ser det inte som ett totalt träningsuppehåll.

Den här veckan var det plusgrader och snön försvann. Dags att börja springa. Jag började med 2,5 kilometer i onsdags. Det kändes lite ovant. Benen var tunga. Jag fick håll direkt. Jag fick en dunkande huvudvärk. Inte bra. Tur att jag bara hade bestämt mig för bara 2,5 kilometer. 

Idag var det dags för en lugn jogg på 5 kilometer på Björnön. Inte lätta ben direkt, men inte heller lika tunga som i onsdags. Inte håll idag men däremot huvudvärk! Varför får jag huvudvärk när jag springer? Jag funderar på allt från att jag kanske inte druckit ordentligt med vatten till om jag kanske har eftersviter av Corona som jag drabbades av i slutet av december. Jag har varit frisk men ändå känt i vågor i januari och februari att jag varit trött och tappat lite smak och lukt ibland precis som när jag hade Corona. 

Nästa joggingtur blir någon dag nästa vecka på mitt ”sportlov” och då blir det 10 kilometer. Jag önskar lätta ben och frånvaro av huvudvärk. Jag har saknat löpningen och jag ser fram emot min väg tillbaks!

2 kommentarer till inlägget

Monica Carlsson
1971 • Partille
#1
28 februari 2021 - 08:57
Hej, får du alltid huvudvärk när du springer/tränar, eller är det mest när du haft ett uppehåll och ska börja om med en träningsform igen? Kommer det under eller efter aktiviteten?
Efteråt, så hade jag det när jag försökte börja springa en massa gånger i livet, tills jag senaste gången jag började inte har slutat...
Oklart vilken orsak, jag minns att jag sökte massor på typ ansträngningsmigrän och hydrering, precis som du. Jag kan tycka nu att en Resorb emellanåt efter träning gör nytta, men det kanske inte hjälper smärta under träningen - kanske innan?

Hoppas det bara är tillfälligt, och att du snart kan träna så som du själv önskar!
1974 • Västerås
#2
28 februari 2021 - 12:47
Hej!
För mig kom huvudvärken under själva träningspasset nu båda gångerna.
Jag ska ta ditt råd och ta Resorb innan!
Tack!
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.