PIGGELINA.SE

Rör du dig?

Jag fick lite spel när någon klagade på att hon inte rörde sig under pandemin. Att hemmajobbet gjorde att hon satt stilla hela dagarna. I sängen. Jag tyckte hon var en egenvald soffpotatis men blev kallad surtant av mina övriga familjemedlemmar…

Jag tänker att man kan ha lite egen drivkraft till att röra sig. Jag insåg redan dag två av hemmaarbete att jag blev knäpp av att inte få friskluft. Därför började jag gå till ”jobbet” på morgonen. Och hem på eftermiddagen. Ibland också en tur på lunchen. För att casha in minst en timmes friskluft om dagen.

När man dessutom inte pendlar frigörs ju massor av tid som man kan använda till att just röra på sig.

Så jag blev lite provocerad av tjejen som satt och tyckte synd om sig själv på sängen. Både Fredrik och dottern tyckte jag var en tant. Dottern sa att man visst blev stillasittande pga pandemin. Då hör det till saken att hon redan varit ute på en promenad och någon timme senare hittas tränande framför teven…

Man behöver inte bli en soffpotatis av pandemin. Man kanske behöver hitta andra träningsformer när det avråds från gym. Och man kanske behöver hitta på sin vardagsmotion när den faller bort. Men det går. Även om man är en tant om man tycker så. Rör du på dig?

Inlägget Rör du dig? dök först upp på Piggelina.

5 kommentarer till inlägget

1972 • Trångsund
#1
3 mars 2021 - 07:49
Håller med dig! Jag blir rejält provocerad av folk som säger att saker bara ”blir”. Få saker ”bara blir”. Saker ”blir” för att man väljer att göra på ett visst sätt. Och ett omedvetet val är faktiskt också ett val. Tänker jag.
1965 • Kungsholmen
#2
3 mars 2021 - 10:44
Många är offer för omständigheterna istf att ta makten över sitt liv. Deras val.
Sara Elfving
1970 • Ronneby
#3
3 mars 2021 - 14:04
Det handlar väl mycket om hur man tänker. Det är nog många som tidigare "överlevt" genom den vardagsmotion som transport till o från jobbet innebär. Att röra på sig när man jobbar hemifrån kräver en aktiv handling och det kan vara ett stort steg för många! Det är supersvårt att peppa andra till det även om jag också försökt sälja in det där med att promenera till och från jobbet.
1973 • Kävlinge
#4
4 mars 2021 - 09:59
#1 - vissa saker kanske bara blir, men det här kan man verkligen påverka själv. Det är ingen som kedjar fast dig i soffan liksom!

#2 - uppenbarligen! Trist bara. Jag hade blivit tokig....

#3 - jag kan förstå att folk drar sig för att träna. Men en enkel promenad liksom, mår inte alla bättre av sånt? Det är ju inte ens jobbigt....
1960 • Kungsholmen
#5
4 mars 2021 - 11:09
Allt fler blir avtrubbade ju längre detta pågår.
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.