Henrik Berg

Spring för Thomas - Ett virtuellt lopp

Ett lopp till förmån för Cancerfonden

2019 fick min pappa, Thomas, beskedet att han hade en aggressiv hjärntumör. Han gick från frisk till sjuk så snabbt att ingen av oss hängde med. Han sprang hela sitt liv och tränade regelbundet. Det var en naturlig del av yrket som officer. Orientering var något som han sysslade med i princip hela livet och han släpade med hela familjen ut i till tävlingar under hela min uppväxt. Grunden för min eget träningsintresse och framförallt löpning kan jag skylla på pappa och hans envishet att vi barn, jag och min syster, skulle träna. 

Som ett sätt att bearbeta det här startade min syster, Sofia, upp en insamling via Cancerfonden#springförthomas. Grundtanken var att anmäla sig till ett lopp och samtidigt skänka anmälningsavgiften till insamlingen, men på grund av covid-19 ställdes alla planerade lopp in. Min syster lyckades, på egen hand, anordna ett eget Vårruset, Prinsens minne samt Blodomloppet. Ett fjärde lopp blev #springförmorfar som Sofias dotter anordnade. Jag var själv med och hjälpte till vid det loppet. Responsen blev större än vad någon hade va¨ntat sig och totalt samlade dessa fyra lopp in ca 58 000 kr till Cancerfonden.

I år finns inte pappa med oss längre, men hans anda lever kvar och i år blir det ett virtuellt lopp, Spring för Thomas,  och förhoppningsvis mer pengar till Cancerfondens viktiga forskning. Spring eller gå 3 km, 5 km eller 10 km (eller varför inte alla tre) när som helst under Maj månad.  

 

Hur fungerar loppet?

Anmälningsavgiften är 50:- för 3 km och 100 :- för 5  km och 10 km. Alla pengar går till insamlingen Spring för Thomas via Cancerfonden.
  1. Anmäl dig till loppet på RaceID
  1. Gå till din RaceID profil och ladda ner din personliga nummerlapp. 
  1. Spring vald distans under maj månad och ta tiden med vilken klocka eller app du vill. 
  1. Rapportera ditt resultat i din RaceID profilGuide finns här
  1. Grattis, du har nu genomfört loppet. Ett personligt diplom finns att ladda ner på din RaceID-profil.  

 

 

Det skulle vara väldigt kul om intresset för det här loppet blev stort så jag ber alla glada joggare att ställa upp och springa under Maj! 

Tack!

 

 

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.