RunTobyRun!

Backyardträning i Lomma

Igår var det återigen en stor backyard-dag i Sverige, där Sweden Runners’ virtuella lopp lockade löpare från hela landet. Själv sprang jag denna gång utom tävlan och fick ett bra träningspass i Lomma.

I början av mars sprang jag deras virtuella backyard ultra på BUS-banan i Trelleborg – inte för att springa så långt som möjligt utan för att loppet innebar ett bra tillfälle att få årets första tvåmilare i benen.

Den här gången förflyttade jag mig några mil norrut, till Lomma, där det blev fyra varv på LBU-banan med fallande stilpoäng. Att det skulle kännas så pass tungt sista halvmilen var kanske inte vad jag hade hoppats på, men slutresultatet blev i alla fall det önskade: att springa ett varv längre än jag gjorde i mars.

Förra gången hade jag en positiv känsla i benen och kände att jag nog hade ork för att springa ett varv till, men höll mig till planen och klev av efter 20.1 kilometer. Den här gången hade jag inte samma känsla. Det var segt att komma igång på fjärde varvet och det lossnade aldrig, trots att jag körde Run-Walk-Run hela vägen, med korta intervaller för att spara energi. Så jag höll mig till planen även denna gång och klev av efter 26.8.

Nästa planerade backyard blir på BUS i juli och då är målet att springa minst fem varv, helst sex. Jag håller alla tummar för att loppet blir av ”på riktigt” med den sedvanligt sköna stämningen runt start och mål – då fylls benen garanterat på med extra ork! Men oavsett om man springer backyarden själv eller med andra så gillar jag verkligen det här upplägget, funkar både om det är ett ”riktigt” lopp, virtuellt eller bara som träningspass. Det ger verkligen bra förutsättningar för att orka längre. Vi tar väl ett varv till, som det brukar stå på skyltarna vid målet i Trelleborg.

Ställde inte upp i det virtuella loppet denna gång eftersom jag väntade in i det sista med att bestämma dag för långpass utifrån väderprognos och möjlighet att få sällskap längs vägen. Dessutom är jag skeptisk mot virtuella lopp - även om det ju funkar ganska bra på just en backyard, där huvuddelen av startfältet framför allt tävlar mot sig själva. Noterar att över 310 löpare varit med och sprungit HOKA Springtime Virtual Backyard Ultra, varav tio grejade att springa minst 24 varv/timmar. Respekt!

Under passet konstaterade jag också att vi snart är framme i juni men att det kan vara jäkligt kallt i vinden. Skönast som alltid i Lomma på skogsdelen av banan vid Habo Fure. Alltid lika fint!

RunTobyRun!

PS! Har du missat bokversionen av RunTobyRun? Gör som 650 andra och läs eller ladda ner den GRATIS via min hemsida www.runtobyrun.se!

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.