PIGGELINA.SE

Springlyx

Jag har lovat mig själv att inte slösa några löpsteg på rutinrundor och tråkiga omgivningar i sommar. Och hittills har jag faktiskt inte sprungit en enda runda i mina hemmakvarter!

långa bryggan

Jag har unnat mig utflykter för att springa på vackra ställen. Jag har passat på att transportlöpa när tillfällen getts. Åkt med Fredrik när han ska någonstans och sprungit hem. Eller tvärtom, beroende på väder, vind och badmöjligheter.

Idag skulle Fredrik träffa en gammal kollega på Kallbadhuset i Bjärred innan jobbet. En morgontrött människa hade förmodligen vänt sig om och somnat om. Men kroppen jag har fått spritter av liv redan vid 05:30. Därför tar jag chansen till morgondopp. Bilen ska gå hem klockan 08:00, sen är det bara att räkna baklänges.

06:20 lämnar jag huset. Springer genom ett öde landskap. Över vetefält, genom en pytteliten skog och längs havet. Jag kommer till Bjärred och tar långa bryggan ut. Det blåser friskt och havet ser lite hotfullt ut. Men tanterna på bryggan försäkrar att det är varmare i vattnet än i luften. De har rätt. Det är underbart där nere. Egentligen vill jag inte gå upp alls, men kontorsstolen väntar.

långa bryggan

Två timmar senare är jag hemma. Färdigtränad, nybadad och ren. En latte från Kävlinges bästa kaffebar och morgonen är precis fulländad.

Älskar semesterkänslan på en helt vanlig arbetsdag. Springlyx.

Inlägget Springlyx dök först upp på Piggelina.

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.