PIGGELINA.SE

Anna-trail

Det sägs att definitionen på ”riktig” trail är när det går fortare att springa än att cykla.  Jag gör inte anspråk på att vara riktig, jag gillar mer mjukistrail…

Min perfekta trail har mjuka stigar som slingrar omkring. Och trollar bort alla chanser att hålla koll på väderstreck. Det finns rötter och kottar, ett par stenar men aldrig tätare än att det går att landa mellan. Det går upp och ner i ett böljande mönster där jag bara kan flyta med. Brant uppför är okej men nedför ska det vara skuttbart.

Det är som motionsspår med lite fler rötter och lite färre söndagsflanörer. Anna-trail. Och supermesigt jämfört med vad de coola traillöparna bemästrar. Men jag är en fegis och trivs bra så.

Idag hittade jag en grym trailrunda bara 15 minuter hemifrån. Ett milspår med så många svängar och så tveksam markering att den kan bli precis hur lång som helst. Speciellt för den som inte märker när den loopar flera varv på samma stigar.

Hade jag inte haft Fredrik med mig hade jag nog snurrat omkring fortfarande. Kanske lite hungrig så här 8 timmar senare. Men med ett fånigt leende och helt övertygad om att badplatsen nog måste komma snart…

 

Inlägget Anna-trail dök först upp på Piggelina.

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.