Löpning Kläder, Skor & Prylar 26 inlägg 7664 visningar

Garmin 305: Söker efter satelliter...

Mats Rygaard
1975 • Enskede
#1
2 maj 2011 - 21:52
Gilla
Hej ni glada!
Jo jag vet att det finns en snarlik tråd för denna, men eftersom problematiken gör mig tokig vill jag ändå göra ett nytt försök till att få konstruktiva förslag.

Mitt grundläggande problem är att min Garmin 305 tar 5 minuter på sig att hitta satelliter: Eftersom jag ofta utgår från ett gym i stan kan jag inte gärna lägga ut klockan medan jag byter om, då lär den inte vara kvar när jag är tillbaka. Och att stå i blåsigt nollgradigt och vänta i vad som känns som evigheter är oerhört frustrerande, när alternativet är att köra på telefonen där det går hur fort som helst att hitta satelliter (även om apparna inte är lika bra/praktiska när satelliterna väl hittats)

Finns det verkligen inget sätt att komma förbi detta elände? Och vet någon hur stor roll det spelar om jag värmer upp samtidigt, dvs rör på mig? Är det bara att förlänga plågan, dvs att det tar ännu längre tid? Försämrar det exaktheten i GPS:en?

Tacksam för any input!

Mats
< < < 1 2 > > >
Tor
1975 • Göteborg
#21
4 maj 2011 kl 10:54 Redigerad 4 maj 2011 kl 10:55
Gilla
"Imorgon ska jag prova att sätta på klockan när jag står och väntar på tunnelbanan, så att den får satellitkontakt - och sen sätta på den igen när jag väl ska springa utanför gymmet, svårt att tro att det skulle gå fortare men det är ju värt ett försök."

Det kommer inte bli någon skillnad. Det jag tror att folk är ute efter är att inte stänga av klockan när den väl fått satellitkontakt. Även om den förlorar kontakten i tunnelbanan kommer det gå snabbt att få tillbaka den när du väl kommer ovan jord igen.


"Det är tydligt att man måste vara helt stilla medan den söker och det kan ju vara nog så jobbigt !!"

Du behöver inte vara still men klockan behöver vara det. Ett sätt att lösa det på är att ta av sig klockan. Då kan klockan ligga still samtidigt som du kan röra på dig.
patrik t
1974 • Enskede
#22
4 maj 2011 kl 11:12
Gilla
lägg den på marken och värm upp på stället medan den letar.
Staffan Nilsson
1971 • Helsingborg
#23
4 maj 2011 kl 18:54
Gilla
Har man haft en 310:a igång på ungefär samma plats för mindre än 2-3 dagar sedan. så hittar den låsningen väldigt snabbt. Tips:
1. Starta klockan där du har god sikt för satelliterna. Startar du den inomhus eller bland höga hus tar den betydligt längre tid på sig att låsa, även om du sedan går till en öppen plats med fri sikt.
2. Stå stil medan klockan letar efter satelliter. Rör man sig så tar det mycket längre tid.
3. Ska man springa direkt ut från ett gym eller likanande så se till att klockan har låsning när du är på väg till gymmet. Stänga av den när du går in. Då borde klockan ha optimala förutsättningar att låsa snabbt när du slår på den (när du kommer ut) eftersom den redan har all information den behöver om satelliterna.
Lycka till!

Birgitta: Man kan ju lägga upp 1-4 skärmar med information i klockan. Konfigurera en av dem till att bara visa tid! Funkar på 310XT, borde funka på 305:an.
Micke Larsson
1971 • Norge
#24
5 maj 2011 kl 12:24
Gilla
Nu har jag testat att lägga ut klockan på balkongen, låta den hitta satelliterna, sedan tagit med den ner på gatan (en minut i trapphuset där den tappar mottagningen) och då lokaliserar den sig på tio sekunder istället för de tre minuter det tog tidigare. Tack för tipset!

Sedan tycker jag i och för sig att den är lite "skakig" från början (kartan ser ut att vara ritad av ett fyllo första halvkilometern), men så har det även varit tidigare, när jag slagit på klockan först när jag är ute.
Mikael Lipschütz
1974 • Mölndal
#25
5 maj 2011 kl 13:27
Gilla
Lägger ut min Garmin på farstubron innan jag ger mig av. Tar max två minuter för den att hitta satelliterna.

Någon som vet hur man sparar intervallpass i Garmin?

johan lindskog
1972 • garphyttan
#26
5 maj 2011 kl 14:47
Gilla
Jag brukar låta klockan hitta satteliterna innan. stänga av den och gå in och byta om. när man sedan efter en kort stund kommer ut och slår igång den på samma plats hittar den direkt! Lycka till!
< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.