Löpning Träning 29 inlägg 8697 visningar

Kommer det bli så här sen?

Hobbylöparn
Östermalms IP
#1
19 maj 2020 - 15:56 (Redigerad 19 maj 2020 - 15:59)
Gilla
Är det bara jag som är redigt less på att sitta hemma? Kontakt med kunder och kollegor via Skype, Teams eller mobil. Vankar mellan köket och hemmakontoret som en osalig ande.

Tänk om det här är framtidens melodi? Ingen går någonstans egentligen, alla sitter hemma i sin egen lilla Internetbubbla.

Även träningen blir lidande tycker jag. Har svårt att hitta motivation, inga tävlingar i år troligen. What''s the point liksom.

Någon som har tankar och idéer om detta?
< < < 1 2 > > >
1961 • Oskarshamn
#21
21 maj 2020 kl 10:24
2 Gilla
För en musiker är det här förfärligt. Alla konserter, dvs ALLT man jobbat för under en längre tid blev inställt över en natt. Att göra inspelningar och live-streama konserter kan aldrig ersätta mötet med en levande publik. Jag hoppas innerligt att folk kommer att våga gå på konsert igen, annars är min bransch dödsdömd.

Det hade varit fint att utnyttja tiden till att träna lite mer, men icke: jag har fått hälsporre 😕 och springer inte ett steg för tillfället. Tur i oturen kanske, att man slipper gräma sig över missade lopp. Försöker hålla igång flåset med att cykla, men det är liksom inte riktigt lika roligt.
HCL
1966 • Landet
#22
21 maj 2020 kl 11:43
4 Gilla
#21 Torbjörn, jag har ett hälsporre tips som jag hittade på en PF tråd här på jogg, provade då flera i tråden hade positivt resultat och det har hjälpt mig väldigt mycket, stor skillnad nästan direkt...
https://www.youtube.com/watch?v=gXdlPuKfyXs&app=desktop

I övrigt så vilade jag helt från löpning en vecka, körde olika stretch, vadhäv, cyklade lite, lite styrketräning, bytte till snällare skor, sprang kortare, mjukare underlag och färre pass. Men det var tipset i klippet som gjort störst skillnad, är inte helt bra än men det känns absolut som det går åt rätt håll.

Själv jobbar jag hemifrån nu, inga större problem med det, funkar bra. Tränar på med olika aktiviteter varje dag, bor på landet, har eget litet gym, nära till naturen och vatten. tar det som en möjlighet att jobba på med grundträning, styrka, öka på distans och komma in i nästa år på en ny nivå.

1961 • Oskarshamn
#23
21 maj 2020 kl 14:48
2 Gilla
Tack HCL, det ska jag definitivt testa. Jag har inte tagit ett löpsteg på tre veckor och kört en massa sjukgymnastik utan att känna någon skillnad alls i hälen, så det är dags att prova något nytt.
HCL
1966 • Landet
#24
21 maj 2020 kl 15:02
4 Gilla
En sak till som jag gjorde var att skaffa ett par Oofos Ooahh sandaler att ha hemma inomhus.

Nu när jag jobbar hemma började jag gå mer utan skor på hårda golv, mitt problem blev värre efter ca 3-4 veckor hemma... Jag hade lite lätt känning av PF för en 4 år sedan, men då hjälpte stretch + att jag skaffade bättre skor att ha på jobbet och till vardags.
1980 • Stockholm
#25
21 maj 2020 kl 19:16
1 Gilla
Jag är rädd för att jag skaffar mig nya vanor som blir svåra att bli av med senare när allt blåst över.
Walker67
1947 • Växjö
#26
21 maj 2020 kl 23:56
Gilla
# 14 Då kanske man kan hoppas på att orienteringsklubbarna tar upp den gamla i´den med Veckans bana. Det fanns en karta uppsatt på startplatsen och man ritade själv in banan, fyllde i startkortet och tog sig sedan runt banan och stämplade vid kontrollerna. I mål skrev man sitt namn på startkortet och stoppade det sen i "postlådan" på start o målplatsen. Ibland hände det att det lottades ut ett pris bland de som sprungit banan och hade alla rutor rätt stämplade.
Hasse A S
1953 • Munkedal
#27
22 maj 2020 kl 13:14
Gilla
# 26 Gå in på orienteringsklubbarnas hemsidor i din närhet. Där kan du troligen hitta banor i pdf-format som du kan skriva ut själv. Här i Uddevallatrakten finns det 2-3 st per vecka.
Monica Carlsson
1971 • Partille
#28
1 augusti 2020 kl 08:51
3 Gilla
Ha! Intressant! Samma här, jag känner att mina fötter tar stryk av att tassa runt hemma barfota eller i strumplästen jämfört med när man är på jobbet eller i övrigt på språng i skor, pfffft... Har trötta fotvalv och lite känning av nåt i ena fram-trampdynan, som inte direkt blir bättre av allt skofritt.

Fick igår ner fötterna i ett par Ooofos Oaah, man kan ju inte säga att de är snygga, men oj vilken semester för fötterna! Sitter oväntat bra på fötterna också, utan att vara varken för lösa eller för hårda. Wow! Har ändå haft sköna tofflor med mjuk skumsula från Teva, men de kliver jag av nån anledning i och ur hela tiden, det är väl för att de inte sitter fast på foten. Stor skillnad med dessa, så lätta dessutom!
merlin
1985 • Karlsborg
#29
2 augusti 2020 kl 00:07
Gilla
Jag kan jobba hemma eller ett kontorshotell där jag inte behöver träffa folk om jag inte vill. Den största förändringen är att jag slipper flyga eller åka timmar i bil för att träffa kunder. Nu kan vi köra allt via nätet. Det sparar tid, pengar och man får mer gjort. Känns extra bra eftersom jag jobbar mycket mot myndigheter. Jag tycker det är ganska socialt dessutom.

Tuffare att motivera sig med löpningen. Har dragit ner på pass. Kör mer kvalite och styrketräning. Har faktiskt fått en hel del bättre resultat dessutom.
< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.